Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Σοκ στο 90+3′ για τον Ολυμπιακό και ξεκίνημα με ήττα στους ομίλους του Europa League

Άτυχος ο Ολυμπιακός, δέχτηκε γκολ-μαχαιριά στο από τον Γκεσάν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και ξεκίνησε με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Europa League.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν ξεκίνησαν όπως θα ήθελαν στον 7ο όμιλο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, μια και έδωσαν πολλά δικαιώματα στους Γάλλους και στο τέλος το πλήρωσαν με το τέρμα του Γκεσάν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πάντως, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την φάση του δεύτερου τέρματος των γηπεδούχων, καθώς στην αρχή ο Αμπουμπακάρ Καμαρά δέχθηκε ένα χτύπημα στο πρόσωπο, αλλά ο διαιτητής του αγώνα δεν διέκοψε τη ροή, με αποτέλεσμα στο τέλος ο Γκεσάν να νικά τον Βατσλίκ διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Ο Μοχάμεντ ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ στο 37’ με όμορφο πλασέ, οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν μ’ ένα επικό αυτογκόλ του Μουτουσαμί, όμως, στην συνέχεια, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τη μπάλα μακριά από την εστία τους, με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να «κατασκηνώνουν» έξω από την περιοχή τους και στο τέλος να τους πληγώνουν.

Το φιλμ

Εξαιρετική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Ναντ στην αρχή του αγώνα, με την ομάδα του Αντουάν Κομπουαρέ να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να προσπαθεί να βρει τους διαδρόμους προς την εστία του Τόμας Βατσλίκ. Μάλιστα, μόλις στο 2ο λεπτό οι Γάλλοι απείλησαν με τον Απιά να κάνει το σουτ, αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού απέκρουσε, ενώ είχε και σωστή αντίδραση στην δεύτερη «απειλή» του Μοχάμεντ.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, καθώς το «συγκρότημα» του Κάρλος Κορμπεράν να αδυνατεί να κρατήσει τη μπάλα και κατ’ επέκταση να έχει καλή κυκλοφορία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα «καναρίνια» να έχουν την κατοχή, αλλά η επόμενη απειλή της ήταν στο 27’ με τον Μπλας, που έκανε το σουτ αλλά πέρασε άουτ.

Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα, οι προσπάθειες της Ναντ καρποφόρησαν με τον Μοχάμεντ να νικά τον Τόμας Βατσλίκ για το 1-0. Ο Μπλας ήταν αυτός που έκανε την κάθετη μπαλιά και ο Αιγύπτιος με όμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των «ερυθρόλευκων».

Οι Γάλλοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 35’ η κεφαλιά του Γκαναγκό, πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μοχάμεντ, δύο λεπτά αργότερα. Ο επιθετικός «μονόλογος» των Γάλλων διακόπηκε στο 39’ με τρομερή χαμένη ευκαιρία του Άβιλα, που βρέθηκε σε θέση βολής από τα δεξιά, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι ερυθρόλευκοι μπήκαν με διάθεση να κρατήσουν λίγο περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους. Στο 50ο λεπτό ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπιέλ από τα δεξιά, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Μουτουσαμί και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτοπεποίθηση από το αυτογκόλ αυτό, αλλά τα λάθη παρέμεναν. Η Ναντ προσπαθούσε να φέρει την μπάλα στην περιοχή, όμως η άμυνα των ερυθρόλευκων έδινε μάχες. Στο 74′ χρειάστηκαν τα χέρια του Βατσλίκ, ώστε να αποκρούσει μία κεφαλιά του Σισοκό.

Στο 83ο λεπτό ο Γκεσάν βρήκε δίχτυα, ωστόσο στην αρχή της φάσης ο Μοχάμεντ ήταν εκτεθειμένος και το γκολ ακυρώθηκε. Αυτό που δεν πέτυχε στο 83′ το κατάφερε στο 90+3′ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Συνθέσεις

Ναντ (Αντουάν Κομπουαρέ) : Λαφόντ, Άπια, Γκριρότο, Παλουά, Γκεσάντ, Μπλας, Μουτουσαμί (69′ Σισοκό), Κιριβέλα, Μερλάν, Μοσταφά Μοχάμεντ, Γκαναγκό (69′ Σιμόν)

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν) : Βατσλίκ, Σισέ, Ρέτσος, Μανωλάς, Άβιλα, Κούντε, Μπουχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Μπιέλ (86′ Αραμπί), Μασούρας (60′ Μπόουλερ), Ουί-Τζο (77′ A.Καμαρά)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected