Κατηγορίες
Διάφορα

Στρατηγός Φράγκος στον ΣΚΑΪ: “O πρώτος Στόχος των Τούρκων είναι το Καστελλόριζο” (vid)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ TV στην εκπομπή “Σήμερα” μίλησε για τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην δήλωση του Νομπελίστα Τούρκου συγγραφέα Ορχάν Παμούκ σύμφωνα με τον οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος βρίσκεται σε παρακμή καθώς η λίρα έχει υποχωρήσει ενώ το ποσοστό πληθωρισμού έχει φτάσει το 80% με αποτέλεσμα την «ελεύθερη πτώση» στην δημοτικότητά του και να αντιδρά με όλο και πιο απολυταρχικό τρόπο.

Υπενθύμισε όσον αφορά την Κίναρο τα γεγονότα της 11ης Φεβρουαρίου 2016 όπου το  ελικόπτερο Agusta Bell 212 με κωδικό αριθμό «ΠΝ 28» του Πολεμικού Ναυτικού στο οποίο επέβαιναν 3 Έλληνες αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού, συνετρίβη υπό άγνωστες συνθήκες.  Στηλίτευσε την στάση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργκ με την οποία αναφερόμενος στο γεγονός δήλωσε ότι δεν είναι το ίδιο με την κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi Su-24 το οποίο παραβίασε για 17 δευτερόλεπτα τον τουρκικό εναέριο χώρο την 24-11-2015, θέλοντας να καταδείξει την πολιτική των ίσων αποστάσεων που τηρείται..

Ο Επίτιμος Αρχηγός αναφέρθηκε επιστολή με την οποία απάντησε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ στην επιστολή που είχε στείλει προηγουμένως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφορικά με τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected