Κατηγορίες
Διάφορα - Συνεργάτες

Τέσσερα λάθη και δέκα αλήθειες σχετικά με την ασφάλεια ζωής (επιμέλεια : Χρήστος Τασιώνας)

Του Ασφαλιστικού Συμβούλου, Χρήστου Τασιώνα (Ασφάλειες Τασιώνα στη Νάουσα)

Η έρευνα του Βαρόμετρου Ασφάλισης Ζωής του 2022 αναγνώρισε τέσσερις ευρέως διαδεδομένες αλλά εσφαλμένες αντιλήψεις που αποθαρρύνουν τους πολίτες από το να αγοράσουν ασφάλεια ζωής!

Παρανόηση Νο 1 – Η ασφάλεια ζωής είναι πολύ ακριβή

Ένας στους δύο κοστολογούν περίπου τρεις φορές παραπάνω από το κανονικό την ασφάλεια ζωής, ειδικά οι νεότεροι. Το κόστος ενός συμβολαίου ασφάλειας ζωής για έναν υγιή 30χρονο είναι περίπου 170 δολάρια το χρόνο. Ωστόσο, το 43% των μιλένιαλς υποθέτουν ότι είναι πάνω από έξι φορές υψηλότερο – περίπου 1.000 δολάρια. Αυτή η παρανόηση για το κόστος μαζί με την τοποθέτηση διαφόρων άλλων οικονομικών αναγκών ως προτεραιότητα, σημαίνει ότι οι οικογένειες βάζει τις οικογένειες σε αχρείαστο κίνδυνο οικονομικών δυσκολιών σε περίπτωση που ένας μισθωτός πεθάνει απρόσμενα.

Παρανόηση Νο 2 – Η ασφάλιση της δουλειάς μου είναι αρκετή

Το ένα τέταρτο (26%) των εργαζόμενων πιστεύουν ότι η κάλυψη που λαμβάνουν μέσω της εργασίας τους είναι αρκετή. Η μέση κάλυψη ασφάλειας ζωής που προσφέρεται στην εργασία είναι είτε ένα εφάπαξ ποσό 20.000 δολαρίων ή οι μισθοί ενός έτους. Το 54% των νοικοκυριών βασίζεται σε δύο εισοδήματα και για πολλούς η απώλεια του ενός εισοδήματος μπορεί να καταστεί καταστροφική για την οικογένεια. Σύμφωνα με την έρευνα του 44% των οικογενειών θα αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες μέσα σε έξι μήνες και το 25% μέσα σε έναν μήνα.

Παρανόηση Νο 3 – Είναι πολύ δύσκολο να αγοράσεις ασφάλεια ζωής

Το 54% των ανασφάλιστων λένε ότι αναβάλλουν να αγοράσουν κάλυψη επειδή δεν ξέρουν τι ή πώς να αγοράσουν. Λιγότεροι από 1 στους 3 έχουν γνώσεις περί ασφαλίσεων ζωής. Η έλλειψη γνώσης αποθαρρύνει τους ανθρώπους να αναλάβουν δράση. Αν και η συνεργασία με έναν ασφαλιστή μπορεί να βοηθήσει, 6 στους 10 δεν συνεργάζονται με κάποιον επαγγελματία των οικονομικών.

Παρανόηση Νο 4 – Δεν θα χρειαστώ ασφάλεια ζωής παρά μόνο όταν θα είμαι μεγαλύτερος

Οι νεότεροι καταναλωτές που δεν έχουν ακόμη κάποιο σύζυγο ή σύντροφο ή εξαρτώμενα μέλη πιστεύουν ότι μπορούν να αναβάλλουν την ασφάλειας ζωής. Στην πραγματικότητα όμως η ασφάλεια ζωής είναι πολύ πιο φτηνή για τους νέους και υγιείς. 4 στους 10 ασφαλισμένους καταναλωτές εύχονται να είχαν αγοράσει την ασφάλισή τους σε νεότερη ηλικία.

Δέκα δεδομένα για την ασφάλεια ζωής που μπορεί να σας εκπλήξουν

  1. Οι μισοί από τους ενήλικες Αμερικανούς -129 εκατομμύρια Αμερικανοί – λένε ότι δεν έχουν ασφάλεια ζωής
  2. Περισσότερες από 4 στις 10 οικογένειες θα αντιμετώπιζαν μέσα σε έξι μήνες οικονομικές δυσκολίες αν πέθαινε ο κύριος μισθωτός και το ένα τέταρτο θα πάλευε οικονομικά μέσα σε ένα μήνα.
  3. Ενώ 7 στους 10 ανασφάλιστους καταναλωτές λένε ότι δεν έχουν ασφάλεια ζωής επειδή είναι πολύ ακριβή, το 75% υπερκοστολογεί την ασφάλεια ζωής.
  4. Επτά στις 10 γυναίκες πιστεύουν ότι η ασφάλεια ζωής είναι σημαντική, ωστόσο η πλειονότητα των γυναικών είναι ανασφάλιστες.
  5. Πάνω από 4 στους 10 γονείς με οικονομικά εξαρτώμενα παιδιά δεν έχουν ασφάλεια ζωής.
  6. Η πλειονότητα των ανασφάλιστων πολιτών λένε ότι δεν έχουν αγοράσει ασφαλιστική κάλυψη επειδή δεν ξέρουν τι να αγοράσουν ή πόση χρειάζονται.
  7. Τέσσερις στους 10 κάτοχους ασφάλισης λένε ότι εύχονται να είχαν αγοράσει ασφαλιστική κάλυψη σε νεότερη ηλικία.
  8. Επτά στους που έχουν ασφάλεια ζωής αισθάνονται οικονομικά ασφαλείς σε σύγκριση με μόλις το 45% των ανασφάλιστων.
  9. Ένας στους πέντε μιλένιαλς λανθασμένα πιστεύει ότι δεν θα πληρούσε τις προϋποθέσεις για να κάνει ασφάλεια ζωής (αν και οι περισσότεροι θα τις πληρούσαν)
  10. 41% των Αμερικανών -106 εκατομμύρια ενήλικες- λένε ότι χρειάζονται (ή χρειάζονται μεγαλύτερη) ασφάλεια ζωής.

*με στοιχεία από το underwriter.gr

loading...
error: Protected