Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Ο θεσμός που ταιριάζει στον ΑΟΑΝ, απέκλεισε την Επισκοπή!

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο ΑΟ Αγίου Νικολάου, ο οποίος επικράτησε στα πέναλτι της Επισκοπής με 4-3 (0-0 κ.α.).

Η ομάδα του Λασιθίου έχει σπουδαία παράδοση στον θεσμό (πέρσι έφτασε στα προημιτελικά) και φέτος, καταφέρνει να προκρίνεται ξανά κόντρα σε επαγγελματική ομάδα, αυτή τη φορά με αντίπαλο τους Ρεθυμνιώτες.

Αντίπαλος του ΑΟΑΝ στον επόμενο γύρο η Νίκη Βόλου, που άφησε εκτός συνέχειας τον Ηρακλή στα πέναλτι, σε ματς που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Το φιλμ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί κάτι αξιόλογο στις δύο εστίες.

Μπορεί η Επισκοπή όσο περνούσε η ώρα να είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο η εστία του Γιαγκιόζη δεν είχε απειληθεί ιδιαίτερα.

Μάλιστα όσο περνούσε το παιχνίδι ο ΑΟΑΝ ανέβαινε στο γήπεδο χάνοντας στο 24ο λεπτό διπλή ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Πιο συγκεκριμένα ο Πλουσής από τα όρια της περιοχής σούταρε, με τον Καλογεράκη να διώχνει με τα πόδια και στην επαναφορά ο Μελισσόπουλος έστειλε από πλεονεκτική θέση την μπάλα άουτ.

Το παιχνίδι είχε αρκετές μονομαχίες στην μεσαία γραμμή, με την επόμενη φάση να γίνεται στο 42ο λεπτό και πάλι για τον ΑΟΑΝ με τον Πλουσή και πάλι να σουτάρει και την μπάλα να περνάει ελάχιστά άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Μελισσόπουλος μέσα από την περιοχή σούταρε, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καλογεράκη με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος παρότι οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πιέσουν τις αντίπαλες άμυνες, με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί καμία μεγάλη ευκαιρία εκτός από κάποια σουτ εκτός περιοχής.

Έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και η πρόκριση θα κρινόταν στην παράταση.

Στην παράταση οι δύο ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, χωρίς να υπάρχει κάτι αξιόλογο και όσο περνούσε η ώρα τόσο ο ΑΟΑΝ όσο και η Επισκοπή είχαν το μυαλό τους περισσότερα στην άμυνα παρά στην επίθεση.

Το σκορ δεν άλλαξε και η πρόκριση θα κρινόταν στα πέναλτι. Εκεί ο ΑΟΑΝ ήταν ψύχραιμος και κατάφερε να πάρει την πρόκριση με 4-3.

Η διαδικασία :

Σαμουρκάσοβι 0-1

Μελισσόπουλος 1-1

Σταθόπουλος  απέκρουσε ο Γιαγκιόζης

Μπαράτα 2-1

Εμπουέλε  απέκρουσε ο Γιαγκιόζης

Χίσι 3-1

Πολίτης 3-2

Δολαψάκης απέκρουσε ο Καλογεράκης

Σκεντεράι 3-3

Φουκαράκης 4-3

Συνθέσεις

ΑΟΑΝ (Μανώλης Σκύβαλος) : Γιαγκιόζης, Γωνιωτάκης, Δαλαψάκης, Κίτος (105′ Κουτούζος / 118′ λ.τ. Γκρέμο), Πλουσής, Τσανάι (11′ λ.τ. Χίσι), Ζέλιος (110′ Νοκάι), Μπαράτα, Φουκαράκης, Μελισσόπουλος, Μηνάς (60′ Τζιλάι)

ΠΑΕ Επισκοπή (Ντάριλ Γουίλαρντ) : Καλογεράκης, Κεφαλάς, Λάμτσε, Πολίτης, Κούτσιας (66′ Βουκελάτος), Κρίκλοου, Σαμουρκάσοβι, Σκεντεράι, Χοβανισιάν (66′ Παπαδόπουλος), Εμπουέλε, Σταθόπουλος

*με στοιχεία από το Grandsport

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected