Αθλήματα

Το έκανε ξανά και μπήκε ημιτελικά η Σάκκαρη! (vid)

© MEF Tennis Events

Ακόμα μια ανατροπή, ακόμα μια νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη, που έκανε το 3 στα 3 στο τουρνουά της Πάρμας, κερδίζοντας τη Maryna Zanevska με 2-6, 6-4, 6-4.

Και στους 3 αγώνες της μέχρι στιγμής στην Πάρμα έχει χάσει το 1ο σετ η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.6 στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία έδειξε υπομονή και χαρακτήρα σε όλους, για να φτάσει σε 3 δύσκολες νίκες.

Σήμερα χρειάστηκε να μείνει στο court για 2 ώρες και 22 λεπτά, χάνοντας ευκολότερα από τις άλλες δυο φορές το 1ο σετ από τη Zanevska, που μέχρι το σημερινό παιχνίδι δεν είχε χάσει κανένα σετ. Η 29χρονη Βελγίδα με ρίζες από την Ουκρανία ήταν αισθητά καλύτερη στο 1ο σετ, έκανε συνεχόμενα break για να προηγηθεί με 5-1 και παρά την προσωρινή απάντηση της Μαρίας για το 5-2, έκανε και 3ο break για να ολοκληρώσει το σετ με 6-2.

Η Σάκκαρη έκανε ένα πολύ καλύτερο 2ο σετ, στο οποίο έκανε πρώτη το break για το 3-2, ενώ αργότερα έκανε και δεύτερο break για το 5-2. Η Zanevska έδωσε παράταση στο σετ, μειώνοντας πρώτα σε 5-3 και αργότερα σβήνοντας και ένα set point, για να κάνει το 5-4. Τη 2η φορά που σέρβιρε για το σετ, η Σάκκαρη δεν απώλεσε την ψυχραιμία της και είχε επιτυχία, κάνοντας το 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ η Σάκκαρη είχε μια νέα πρόκληση μπροστά της, αφού βρέθηκε πίσω με 1-3. Κατάφερε να κάνει αμέσως το break back για το 2-3, ενώ στο επόμενο game επέστρεψε από το 0-40 και κράτησε το σερβίς της για το 3-3.

Στο 9ο game η Ελληνίδα έκανε κι άλλο break για να περάσει μπροστά με 5-4, ενώ στο 10ο game, αφού έχασε 3 match points και αντιμετώπισε ένα break back point, κατάφερε τελικά να υπερασπιστεί το σερβίς της και να “σφραγίσει” τη νίκη της στην 4η ευκαιρία της, για να διαμορφώσει το τελικό 6-4.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected