Κατηγορίες
Αθλήματα

Ανώτερος στα σημεία ο Τζόκοβιτς, κατέκτησε τον 90ο του τίτλο! (vids)

© Astana Open

O Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε το back-to-back στους τίτλους καθώς μετά από το Tel Aviv Open κατέκτησε και το Astana Open επικρατώντας στον τελικό του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-3, 6-4 σε μόλις 75 λεπτά φτάνοντας τους 90 τίτλους στην καριέρα του, αλλά και τους 15 σε 500άρια τουρνουά σε 18 συνολικά τελικούς!

Ακόμα και στα 35 του χρόνια, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δείχνει αδιανόητος στα μεγάλα παιχνίδια, κάτι που απέδειξε και στον σημερινό τελικό της Αστάνα.

Κάνοντας ένα τρομερό παιχνίδι, με ελάχιστα λάθη και χωρίς να αφήσει σχεδόν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του, ο Nole επιβλήθηκε του Τσιτσιπά με 6-3, 6-4 σε 75 μόλις λεπτά και κατέκτησε τον 90ό τίτλο της καριέρας του.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο κάτοχος 21 Grand Slams τίτλων έφτασε τις 9 διαδοχικές νίκες στις 2 τελευταίες εβδομάδες, ενώ αυτός ήταν ο 3ος συνεχόμενος τίτλος του, αφού πριν τους back-to-back τίτλους σε Τελ Αβίβ και Αστάνα είχε κατακτήσει και το Wimbledon, πριν από 3 μήνες. Γενικά στη φετινή χρονιά έφτασε τους 4 τίτλους ο Σέρβος, που είχε κατακτήσει και το Masters της Ρώμης, κερδίζοντας και εκεί τον Τσιτσιπά στον τελικό.

Να σημειωθεί πως ο Τζόκοβιτς έγινε μόλις ο 5ος τενίστας στην ιστορία της open era που φτάνει το ορόσημο των 90 τίτλων, μετά από τους Jimmy Connors (109), Roger Federer (103), Ivan Lendl (94) και Rafael Nadal (92), ενώ αν συνεχίσει σ’ αυτό τον ρυθμό είναι πολύ πιθανό να καταφέρει και αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο Federer, να απειλήσει το “στοιχειωμένο” ρεκόρ του Connors.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected