Κατηγορίες
Αθλήματα

Δεν τα κατάφερε σε έναν ακόμη τελικό ο Τσιτσιπάς (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής για 2η φορά στην καριέρα του στο ΑΤΡ 250 τουρνουά της Στοκχόλμης, καθώς βρέθηκε σε μέτρια ημέρα και ηττήθηκε από τον εμπνευσμένο, Χόλγκερ Ρουν (No27), στον τελικό της Κυριακής (23/10).

Ο Έλληνας τενίστας, αν και δεν είχε χάσει set στην πορεία του ως τον τελικό του Stockholm Open, δεν κατάφερε να φτάσει καν σε break, απέναντι στον 19χρονο Δανό και μετά από 94 λεπτά αγώνα, ηττήθηκε με 6-4, 6-4.

Αυτήν, ήταν η 15η ήττα καριέρας του Στέφανου σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης και 5η μέσα στο 2022, λίγες μόλις ημέρες μετά από αυτή που γνώρισε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στο Astana Open (ATP 500).

Έκανε έναν πολύ καλό αγώνα ο Rune, ο οποίος υποχρέωσε τον Τσιτσιπά στην 5η του ήττα σε τελικό γι’ αυτή τη χρονιά και 15η συνολικά στην καριέρα του (9-15 σε τελικούς, 2-5 φέτος). Σε 250άρι τουρνουά έχασε για 1η φορά τελικό ο Στέφανος, που είχε κερδίσει τους προηγούμενους 5.

Ο Rune έκανε το πρώτο break του τελικού στο 3ο μόλις game της αναμέτρησης και πέρασε μπροστά με 2-1, για να διατηρήσει χάρη στο σερβίς του τον έλεγχο και να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-4. Μόνο στο τελευταίο game απειλήθηκε στο σερβίς του ο Δανός, που ανταποκρίθηκε όμως πολύ καλά, κερδίζοντας 3 πόντους στη σειρά μετά το 15-30.

Στο 2ο σετ έκανε ξανά το break στο 3ο game και προηγήθηκε με 3-1. Είχε ευκαιρίες για να κάνει και το double break, με τον Τσιτσιπά να σβήνει από ένα break point σε 5ο και 7o game, για να μειώσει σε 3-2 και 4-3 αντίστοιχα, αποφεύγοντας τα χειρότερα.

Ενδιάμεσα, είχε ο ίδιος μια ευκαιρία για να ισοφαρίσει το σετ, αλλά την έχασε και ο Rune αφού έσβησε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε σήμερα, κράτησε το σερβίς του για το 4-2. Χωρίς να απειληθεί ξανά άμεσα από τη γραμμή του σερβίς, ο Δανός έφτασε και στην κατάκτηση του 2ου σετ στο 6-4, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη νίκη του σε 1 ώρα και 32 λεπτά αγώνα, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 2-0 νίκες απέναντι στον Τσιτσιπά.

Μετά και τον 2ο τίτλο της καριέρας του (2-1 σε τελικούς), ο Rune θα βελτιώσει το career high του τη Δευτέρα, ανεβαίνοντας στο Νο.24 του κόσμου. Θα παραμείνει στο Νο.5 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που θα μειώσει τη διαφορά του από τον 4ο Daniil Medvedev στους 120 βαθμούς.

*Tennis24

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected