Κατηγορίες
Αθλήματα

Πρωταθλητής στο Fujairah ο Παύλος Τσιτσιπάς, δεν πέρασε το εμπόδιο της Χιμένεθ η Παπαμιχαήλ

Ο Παύλος Τσιτσιπάς και ο συμπαίκτης του από τη Ρουμανία Robert Guna, αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο 7th ITF West Asia Fujairah Cup στο Fujairah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, διοργάνωση της J5 κατηγορίας της ITF.

Στα προημιτελικά, όπου προκρίθηκε με bye το ελληνορουμανικό δίδυμο, κέρδισε τους Ινδούς Krish Karpe και Ayaan Tezabwala με 6-4, 6-1. Στα ημιτελικά έβγαλε εκτός τον Ρουμάνο Dev Kanbargimath και τον Γερμανό Max Pade, με 6-1, 6-7 (6), 10-4.

Όπως αναφέρει το tennisnews, στον μεγάλο τελικό, που έγινε σήμερα, είχαν ένα πολύ δύσκολο ματς απέναντι στους Ινδούς Rayan Sajjid Koothrat και Aryan Nanda, No.2 στο ταμπλό, κερδίζοντάς τους με 7-6 (4), 7-5.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος για τον Τσιτσιπά στα διπλά σε διοργάνωση της ITF, έναν μήνα μετά την κατάκτηση του J4 τουρνουά της Ρόδου, όπου είχε μοιραστεί το γήπεδο με τον Βίκτωρα Καλαϊτζή.

Και στα μονά είχε πολύ καλή πορεία ο Έλληνας τενίστας, μικρότερος αδερφός του Στέφανου και του Πέτρου Τσιτσιπά, που έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση της hardcourt διοργάνωσης.

Στον 1ο γύρο απέκλεισε τον Αμερικανό qualifier Aarush Kote με 6-3, 6-4, ενώ στον 2ο γύρο κέρδισε τον Γάλλο lucky loser Sacha Fontanges, με 6-2, 6-1. Στα προημιτελικά κέρδισε τον Ιταλό Alessandro Sciacca, με 6-4, 6-4.

Στα ημιτελικά έπαιξε με τον Rayan Sajjid Koothrat, που είναι στο Νο.1 του ταμπλό. Το πάλεψε και στα δυο σετ, ο Ινδός όμως πήρε “στα σημεία” την πρόκριση, επικρατώντας με 7-6 (6), 7-6 (1).

Δεν πέρασε το εμπόδιο της Χιμένεθ η Παπαμιχαήλ

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ δεν θα συνεχίσει την προσπάθειά της στο 125άρι του Colina της Χιλής, καθώς ηττήθηκε από τη Jimenez Kasintseva με 6-1, 6-2 στον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια έχασε τη μάχη σε πολλά κλειστά games του 1ου σετ και ενώ θα μπορούσε να είναι πολύ πιο αμφίρροπο, τελικά το έχασε με 6-1. Και το 2ο σετ ξεκίνησε με μεγάλα σε διάρκεια games και την Παπαμιχαήλ να αντιστέκεται, κάνοντας 2 συνεχόμενα break, για να προηγηθεί με 1-0 και με 2-1.

Δεν μπόρεσε ωστόσο να στηριχθεί στο σερβίς της, με την Jimenez Kasintseva να την ισοφαρίζει και στις δυο περιπτώσεις άμεσα. Αργότερα η μόλις 17χρονη τενίστρια από την Ανδόρρα, Νο.7 στο ταμπλό και Νο.129 στον κόσμο, έκανε άλλα 2 break στη σειρά και βρήκε ρυθμό στο δικό της σερβίς, για να πάρει το 2ο σετ με 6-2 και να ολοκληρώσει τη νίκη της σε 84 λεπτά.

Η Jimenez Kasintseva, η οποία ήταν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors και είχε κατακτήσει το Australian Open Junior το 2020, θα παίξει στα προημιτελικά με την Ουκρανή Kateryna Baindl.

Για την Παπαμιχαήλ το τουρνουά της Χιλής ολοκληρώθηκε, αφού χθες είχε ολοκληρώσει την πορεία της και στο διπλό, όπου μαζί με την Ουκρανή Valeriya Strakhova, ηττήθηκαν από τις Νο.3 του ταμπλό, Timea Babos και Ekaterina Gordodze, με 6-2, 6-7 (3), 10-2.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected