Κατηγορίες
Super League 1

Φιλική νίκη της ΑΕΚ επί του ΟΦΗ

Η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ στο Σεραφείδειο σε κεκλεισμένων των θυρών αγώνα προπονητικού χαρακτήρα.

Tο 2/2 στις φιλικές της αναμετρήσεις την περίοδο της χειμερινής προετοιμασίας έκανε η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ στο -κεκλεισμένων των θυρών- προπονητικού χαρακτήρα παιχνίδι που διεξήχθη στο Σεραφείδειο. «Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα -ο οποίος διατήρησε την ίδια αρχική ενδεκάδα με το ματς με τη Σερένγκ (με Σιντιμπέ αριστερό μπακ, Φράνσον στα χαφ και Φερνάντες δεξιά)- ήταν ο Λιβάι Γκαρσία στο 24′, ύστερα από ασίστ του Πέτρου Μάνταλου.

Η «Ένωση» -των πολλών απουσιών- ήταν περισσότερο απειλητική στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης. Βέβαια, οι πρώτες φάσεις ανήκαν στους Κρητικούς. Στο 7′ η σέντρα του Λάρσον από δεξιά, βρήκε τον Τοράλ, η κεφαλιά του οποίου πέρασε άουτ, ενώ στο 11′ οι Κρητικοί είχαν διπλή στιγμή με Ντίκο και Τοράλ, με τους Μήτογλου και Αθανασιάδη να παρεμβαίνουν αντίστοιχα.

Έκτοτε, οι «κιτρινόμαυροι» άρχισαν να απειλούν σταθερά τα αντίπαλα καρέ. Αρχικά, στο 22′ ο Σιντιμπέ δέχθηκε την κάθετη από τον Αραούχο και πλάσαρε άουτ μέσα από την περιοχή. Για να φτάσουμε στο 24′, όταν ο Μάνταλος έκανε μεγάλη μπαλιά προς τον Λιβάι Γκαρσία που κατέβασε μέσα στην περιοχή και -παρά την πίεση του Διαμαντή- πλάσαρε τον Στίβενς για το 1-0. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να απαντήσει στο 37′, όταν ο Ντίκο νίκησε μεν τον Αθανασιάδη, υποδεικνυόμενος ωστόσο στα καπάκια σε θέση οφσάιντ. Στο 42′ οι Αραούχο και Φερνάντες είχαν ωραία συνεργασία, με τον τελευταίο να προβαίνει σε ωραίο παράλληλο γύρισμα από δεξιά και τον Μάνταλο να δέχεται τελευταία στιγμή καθοριστικό «στοπ» από τον Λάρσον.

Καθολικά ανώτερος ο «δικέφαλος» στο δεύτερο μέρος. Στο 48′ ο Σιντιμπέ κέρδισε το φάουλ στο όριο της περιοχής του ΟΦΗ, με την απευθείας εκτέλεση του Φερνάντες να περνά άουτ, ενώ εν συνεχεία ο Στίβενς είπε «όχι» στα σουτ των Μάνταλου (67′) και Αραούχο (71′). Η τελευταία φάση του αγώνα άνηκε εκ νέου στην ΑΕΚ, με την κεφαλιά του Φαν Βέερτ μετά την εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί να φεύγει έξω.
Να σημειωθεί ότι ο Αλμέιδα χρησιμοποίησε ως αλλαγή και τους Πινέδα και Χατζισαφί, οι οποίοι μεσοβδόμασα επέστρεψαν από τις υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με Μεξικό και Ιράν αντίστοιχα.

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Αθανασιάδης (46′ Στάνκοβιτς) Ρότα (56′ Ραντόνια) Μήτογλου, Μουκουντί (72′ Παρράς) Σιντιμπέ (56′ Χατζισαφί) Γιόνσον (72′ Μουστακόπουλος) Φράνσον (56′ Πινέδα) Μάνταλος (72′ Ε. Χριστόπουλος) Γκαρσία (56′ Φαν Βέερτ) Φερνάντες (72′ Σκόνδρας) Αραούχο (72′ Κοσίδης).

ΟΦΗ: Στίβενς, Λάρσον, Μπαλογιάννης, Διαμάντης, Γιοχού (46′ Πασαλίδης) Βούρος (61′ Μπουζούκης) Ντιουσέ (74′ Φαλλατάχ) Μεγιάδο (61′ Στάικος) Μαρινάκης, Τοράλ (46′ Αποστολάκης) Ντίκο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected