Κατηγορίες
Αθλήματα

Ισοφάρισε η Ελλάδα χάρη στον ψυχωμένο Τσιτσιπά! (vids)

Στο 6ο του match point, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κερδίσει τον κακό του δαίμονα Μπόρνα Τσόριτς (τρεις συνεχόμενες ήττες) και να ισοφαρίσει για την Ελλάδα στην προημιτελική αναμέτρηση του United Cup κόντρα στην Κροατία, στο Περθ της Αυστραλίας.

Όπως αναφέρει το tennis24, ο Έλληνας πρωταθλητής αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα με ένα μεγαλοπρεπέστατο bagel, στη συνέχεια δυσκολεύτηκε πάρα πολύ και χρειάστηκε να επιστρέψει από break κάτω στο 3ο σετ για να φτάσει τελικά στη σπουδαία νίκη με 6-0, 6-7(4), 7-5 μετά από 2 ώρες και 34 λεπτά συναρπαστικής μάχης.

Έτσι, μετά την ήττα της Παπαμιχαήλ νωρίτερα από τη Βέκιτς, ο Στέφανος έβαλε ξανά την Ελλάδα σε τροχιά πρόκρισης και πλέον μένει το μικτό στις 14:30GR όπου Τσιτσιπάς και Σάκκαρη θα αντιμετωπίσουν τους Βέκιτς/Τσόριτς.

Η αναμέτρηση του Τσιτσιπά με τον Τσόριτς, μπορεί να ξεκίνησε μονόπλευρα για τον Έλληνα πρωταθλητή ωστόσο εξελίχθηκε σε μια φοβερή μονομαχία που κρίθηκε, κυριολεκτικά, στις λεπτομέρειες.

Ο 24χρονος Αθηναίος μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πραγματοποίησε ένα αλάνθαστο πρώτο σετ το οποίο κατέκτησε με 6-0 σε μόλις 26 λεπτά, με τρία breaks στο 2ο, 4ο και 6ο game.

Η συνέχεια ήταν πολύ πιο αμφίρροπη, με τον Τσόριτς να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του και να γυρνάει πολλές μπάλες από τη βασική γραμμή, στοχεύοντας κυρίως το backhand του αντιπάλου του. Ο Τσιτσιπάς είχε τα δύο πρώτα του match point στο 5-6 όπου ο Τσόριτς σέρβιρε για να παραμείνει στο ματς όμως ο 26χρονος Κροάτης, Νο26 στον κόσμο, κατάφερε να οδηγήσει το set στο tie break και μάλιστα να ισοφαρίσει στα σετ, κατακτώντας το breaker με 7-4.

Ο Τσόριτς είχε πάρει τα πάνω του και έδειχνε να ελέγχει το ματς και στο ξεκίνημα του 3ου σετ, σφραγίζοντας την ανωτερότητά του με break στο 4ο game (3-1). Ο Κροάτης έπαιζε πολύ σταθερά από τη βασική γραμμή και είχε απαντήσεις σε όλες τις επιθέσεις του Τσιτσιπά, παίζοντας εξαιρετικό τένις.

Όσο πέρναγε η ώρα, ο Στέφανος ισορρόπησε την κατάσταση και εκμεταλλεύτηκε την κούραση του αντιπάλου του, παίρνοντας πίσω το break στο 7ο game (4-3). Έχοντας ανακτήσει το μομέντουμ, ο Τσιτσιπάς περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία του κι αυτή ήρθε στο 11ο game όπου με νέο break, πήρε τις μπάλες για να σερβίρει για το ματς.

Αν και δεν είχε τη βοήθεια από το πρώτο του σερβίς, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κλείσει το ματς, σώζοντας και break point του Τσόριτς και στο 6ο του match points, ολοκλήρωσε τη σπουδαία νίκη του.

“Όταν παίζεις κόντρα στον Μπόρνα, παίζεις με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Όσο και να το θέλεις, τα πράγματα δεν πηγαίνουν με τη δική σου πλευρά. Προσπάθησα να κρατήσω το μομέντουμ αλλά ο Μπόρνα απάντησε πολύ σωστά. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που πάλεψα. Ανακουφίστηκα…

Κάθε φορά που τον αντιμετωπίζω νιώθω ότι σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι παίζω στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι σημαντικό να παίζεις τέτοια ματς απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους. Είναι σημαντικά γιατί ψάχνεις τρόπους για να κερδίσεις. Πρέπει να ξεκλειδώσεις το μυαλό σου” δήλωσε αμέσως μετά ο θριαμβευτής.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected