Κατηγορίες
Super League 2 - Διάφορα

Αριδαία-πλημμύρες : Βελτιώνεται σταδιακά η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο του Αλμωπού, εξοργιστικά περιστατικά στην πόλη

Βελτιώνεται σιγά σιγά η κατάσταση στο Δημοτικό Στάδιο Αριδαίας, καθώς μετά την χτεσινή εικόνα που προκαλούσε θλίψη, κατάσταση τουλάχιστον όσον τον αγωνιστικό χώρο είναι καλύτερη, το νερό απορροφήθηκε από την γη και φάνηκε ξανά το χορτάρι.

Από εκεί και πέρα σύσσωμη η διοίκηση της ΠΑΕ Αλμωπός και από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκεται στους χώρους των αποδυτηρίων και οι παράγοντες των κυανολεύκων δίνουν πραγματική μάχη με τα νερά σε μια προσπάθεια να τα απομακρύνουν, μετρώντας φυσικά τις πληγές από την χθεσινή και ολονύκτια νεροποντή.

Τα αποδυτήρια και ο υπάρχων εκεί εξοπλισμός είναι σε τραγική κατάσταση και η διαπίστωση είναι ότι με τα καιρικά φαινόμενα δεν μπορεί να τα βάλει κανένας.

Ευχόμαστε οι αρμόδιες αρχές τοπικές και μη, να σταθούν στο πλευρό της ομάδας και των ανθρώπων που έχουν δώσει τα πάντα για τον Αλμωπό, γιατί οι ζημίες είναι μεγάλες και ανυπολόγιστες.

Κάποιοι πολίτες ζουν στον κόσμο τους – Τα εξοργιστικά περιστατικά

Πολλά ήταν τα απίθανα περιστατικά που συνέβησαν κατά την διάρκεια της χθεσινής πλημμύρας στην πόλη της Αριδαίας, με πολλούς συμπολίτες μας να δείχνουν πως ζουν κυριολεκτικά στον δικό τους κόσμο και δεν είχαν επαφή με την χθεσινή δύσκολη πραγματικότητα.

Όπως αναφέρει το aridaia365, από χθες νωρίς το απόγευμα και ενώ η Αριδαία βρισκόταν στο έλεος της κακοκαιρίας, οι δρόμοι ήταν πλημμυρισμένοι και η καταιγίδα δεν σταματούσε, συμπολίτες μας επικοινωνούσαν με κατάστημα και ζητούσαν καφέ delivery(ναι καλά διαβάσατε), με τους υπεύθυνους εννοείται να τους αρνούνται.

Κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας και ενώ ο δρόμος μπροστά στο Δασάκι ήταν απροσπέλαστος και απαγορευόταν να περάσουν οχήματα από εκεί, αψηφούσαν τις οδηγίες της πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και προσπαθούσαν να διασχίσουν τον συγκεκριμένο δρόμο, με κίνδυνο να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές από το νερό στο όχημα τους, αλλά και να τραυματιστούν οι ίδιοι. Για την ιστορία κάποιοι με πιο ψηλά οχήματα τα κατάφεραν, ενώ κάποιοι άλλοι με πιο χαμηλά αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω όταν κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν.

Επίσης αρκετοί συμπολίτες μας παρά το γεγονός πως αρκετοί δρόμοι γύρω από την κεντρική πλατεία ήταν κλειστοί και μάλιστα υπήρχαν και ταινίες που απαγόρευαν την διέλευση, έκοβαν τις ταινίες και εισέρχονταν στους συγκεκριμένους δρόμους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργούν κύμα, με αποτέλεσμα τα νερά να μπαίνουν στα καταστήματα, την ώρα που μέσα βρίσκονταν άλλοι συμπολίτες μας που προσπαθούσαν να τα καθαρίσουν και να τα προστατέψουν από το νερό. Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις ήταν παρά πολλές, με τα μπινελίκια να πέφτουν σύννεφο και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις απειλήθηκαν και επεισόδια ανάμεσα σε οδηγούς και πολίτες που καθάριζαν καταστήματα και σπίτια.

Τέλος για να τα λέμε όλα, υπάρχουν οι άπειρες περιπτώσεις με συμπολίτες μας να κλείνουν από πάνω φρεάτια με διαφορά υλικά, για να προστατεύουν από την δυσοσμία που αναβλύζει από μέσα (παρακάτω φωτο), αλλά κατά την χθεσινή μέρα ξέχασαν να τα ξεσκεπαστούν, βάζοντας και αυτοί το λιθαράκι τους στο όλο πρόβλημα, μαζί με το κακό σύμφωνα με τους πολίτες καθαρισμό τους από τα συνεργεία του δήμου, αφού πολλά εξ αυτών είχαν μέσα φύλλα και διάφορα αντικείμενα.

Και η άλλη πλευρά

Όπως σε όλες τις περιπτώσεις, έτσι και σε αυτή υπάρχει η άλλη πλευρά.

Υπάρχει η πλευρά των συμπολιτών μας οι οποίοι μόλις κατάλαβαν την κρισιμότητα της κατάστασης, προσπάθησαν να βοηθήσουν εθελοντικά όπως μπορούσαν. Προσπάθησαν να βοηθήσουν τον γείτονα, τον φίλο, τον συγγενή και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αυτοί οι εθελοντές, αλλά προπάντων ΑΝΘΡΩΠΟΙ, έβγαζαν νερά από τα μαγαζιά με σκούπες, προσπαθούσαν να αποφράξουν φρεάτια με διάφορα εργαλεία και βοηθούσαν όπου μπορούσαν για να καλυτερέψει η κατάσταση και να μειωθούν οι ζημιές.

Τους αξίζουν πολλά μπράβο!

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected