Αθλήματα

Davis Cup : Ο Τσιτσιπάς έκανε το 1-0 για την Ελλάδα (vids)

O Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε για ένα set απέναντι στον Αλβάρο Γκιγιέν (Νο731 του κόσμου) με 7-5, 6-2 χαρίζοντας την πρώτη νίκη για την Ελλάδα κόντρα στον Ισημερινό στο πλαίσιο του Davis Cup με τον νικητή να παίρνει την άνοδο για το World Group I.

Όπως αναφέρει το tennis24, ο Έλληνας τενίστας τελείωσε το παιχνίδι με 8 άσους (ένα διπλό λάθος), κερδίζοντας το 81% των πόντων πίσω από το 1ο service (26/32), ενώ στην αρχή του αγώνα παρουσίασε μικρά προβλήματα στο 2o service, τα οποία όμως βελτίωσε στη συνέχεια φτάνοντας στο 42%.

Σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο γεμάτο “Νίκος Γκάλης”, ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών επιβλήθηκε του Alvaro Guillen με 7-5, 6-2 και άνοιξε δυναμικά την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας.

Παρά το γρήγορο break που έκανε και το γεγονός πως προηγήθηκε με 2-0 στο ματς, ο Στέφανος βρήκε σθεναρή αντίσταση στη συνέχεια από τον 20χρονο Guillen, που βρίσκεται στο Νο.731 του κόσμου, στάθηκε όμως αξιοπρεπώς σε όλο το 1ο σετ.

Ο αθλητής από τον Ισημερινό κατάφερε αρχικά να πάρει πίσω το break και να προηγηθεί με 3-2, ενώ στη συνέχεια είχε συνεχώς ελαφρύ προβάδισμα, κρατώντας το σερβίς του μέχρι και το 5-4.

Ο Τσιτσιπάς έμεινε ψύχραιμος και έδειξε την κλάση του όταν χρειάστηκε, για να κερδίσει τα 7 επόμενα games. Αρχικά πήρε το 1ο σετ με 7-5, ενώ στη συνέχεια έκανε 2 απανωτά break στο 2ο σετ και ξεκαθάρισε τα πράγματα, παίρνοντας ένα προβάδισμα με 4-0.

Ο Guillen κατάφερε να μειώσει σε 4-1 μετά από ένα game με αρκετές ισοπαλίες, αλλά και να επιστρέψει αργότερα από το 0-30 και να κάνει το 2-5, δεν μπόρεσε όμως να απειλήσει το σερβίς του Στέφανου που ολοκλήρωσε χωρίς πρόβλημα την αποστολή του στο 8o game, έπειτα από 1 ώρα και 29 λεπτά παιχνιδιού.

Η Ελλάδα χρειάζεται να φτάσει στις 3 νίκες, για να εξασφαλίσει την άνοδο στο World Group I του Davis Cup.

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας, που θα ολοκληρώσει και το πρόγραμμα του Σαββάτου, ο Αριστοτέλης Θάνος θα αντιμετωπίσει το Andres Andrade. Θυμίζουμε πως ο Θάνος θα αντικαταστήσει το Νο.2 της ελληνικής ομάδας, Μιχάλη Περβολαράκη, που δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί εξαιτίας του τραυματισμού του στο δεξί χέρι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected