Κατηγορίες
Αθλήματα

Ντεμπούτο με νίκη η Μαρία Σάκκαρη στο Λιντς (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη επέστρεψε με θετικό αποτέλεσμα στο Tour της WTA, κερδίζοντας τη Νούρια Παρίθας Ντίαθ, στην πρεμιέρα της στο indoor 250άρι τουρνουά της Αυστρίας.

Η 27χρονη Ελληνίδα και Νο1 του ταμπλό αυτή την εβδομάδα στο Λιντς, πραγματοποίησε πειστική εμφάνιση και μετά από 100 λεπτά αγώνα, επικράτησε της Ισπανίδας και Νο76 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-1, 7-6(6).

Στις “16” καλύτερες του τουρνουά, θα αντιμετωπίσει τη lucky loser Ρωσίδα και Νο84 τενίστρια του κόσμου, Βαρβάρα Γκρατσέβα, που με τη σειρά της, κέρδισε τη συμπατριώτισσά της, Άνα Μπλίνκοβα, με 7-5, 7-5.

Αν και δυσκολεύτηκε πολύ για να “κλείσει” την αναμέτρηση με straight sets, μιας και δέχθηκε break όταν σέρβιρε για τη νίκη, με το σκορ στο 6-1, 6-5, η Μαρία κράτησε την ψυχραιμία της στο tie-break που ακολούθησε, επιστρέφοντας από mini break πίσω (0-2), για να ολοκληρώσει τη δουλειά.

Αυτήν, ήταν η 6η νίκη της Σάκκαρη μέσα στο 2023 και 1η, μετά τον αποκλεισμό της στον 3ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, από την Κινέζα, Λιν Ζου.

Η Νο7 τενίστρια του πλανήτη, είδε το 1ο σερβίς της να δουλεύει εξαιρετικά (34/44 κερδισμένοι πόντοι) και βρήκε τρόπο να περιορίσει τα ατού της αντιπάλου της, ώστε να κατακτήσει την 1η από τις πέντε νίκες που χρειάζεται, για να φτάσει στο 2ο WTA τρόπαιο της καριέρας της.

Μοναδικό ψεγάδι της Σάκκαρη στο ντεμπούτο της στο Upper Austria Ladies Linz, το αδύναμο 2ο σερβίς της, το οποίο και δεν είχε σε καλή ημέρα. Μόλις 11/23 πόντους κέρδισε πίσω από αυτό.

Με 3/4 break points ευκαιρίες τελείωσε την αναμέτρηση η Μαρία, που άφησε την αντίπαλό της να φτάσει μόλις σε ένα break στο ματς (1/3 ευκαιρίες), σε ιδιαίτερα άσχημο timing, βέβαια.

Με 18 winners και 16 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε την πρεμιέρα της η 27χρονη Ελληνίδα, σε αντίθεση με τους 20 winners και τα 35(!) αβίαστα λάθη της Ντίαθ.

*Tennis24

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected