Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League : Απίστευτη “παράσταση” με επτάρα η Φέγενορντ, άνετα στα προημιτελικά Γιούβε και Γιουνάιτεντ (vids)

Ακόμη βάζει γκολ η Φέγενορντ, που “σκόρπισε” στους…επτά ανέμους τη Σαχτάρ! Πέρασαν στα προημιτελικά με εκτός έδρας νίκες Γιουβέντους και Γιουνάιτεντ, δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή η Φενέρ.

Οι Ολλανδοί ήταν καταιγιστικοί, δεν επέτρεψαν στους Ουκρανούς ούτε να…ανασάνουν και πήραν πανηγυρικοί πρόκριση για τα προημιτελικά του Europa League. Ο Σαντιάγκο Χιμένεθ άνοιξε τον “χορό” των τερμάτων και ακολούθησαν δύο γκολ του Κοκτσού (το δεύτερο με πέναλτι λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου), ο Ουσάμα Ιντρίσι στο 60′ για το 5-0, ο Αλιρέζα Γιάχανμπας στο 64′ και ο Ντανίλο για το τελευταίο γκολ των γηπεδούχων. Το γκολ της τιμής για τη Σαχτάρ σημείωσε στο 87′ ο Κέβιν Κέλσι.

Μεγάλη βραδιά για τη Σεβίλλη, σε μια χρονιά ιδιαίτερα επίπονη στη Serie A. Οι Ανδαλουσιάνοι, που δίνουν μάχη για την παραμονή στο πρωτάθλημα, συνεχίζουν ακάθεκτοι στην Ευρώπη. Μετά το υπέρ τους 2-0, ταξίδεψαν στην Τουρκία για να υπερασπιστούν το προβάδισμα τους κόντρα στη Φενέρ και τα κατάφεραν, παρά την ήττα με σκορ 1-0. Η ομάδα του Ζορζ Ζεσούς πίεσε αφόρητα τους Ισπανούς, προηγήθηκε στο 41′ με πέναλτι του Βαλέντσια αλλά δεν κατάφερε να πετύχει έστω το δεύτερο τέρμα που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Την ίδια ώρα, Γιουβέντους και Γιουνάιτεντ πετύχαιναν και δεύτερη νίκη στα ζευγάρια τους και προκρινόταν άνετα στην επόμενη φάση. Οι Ιταλοί πέρασαν από το Europa-Park της Φράιμπουργκ με τα γκολ των Βλάχοβιτς (45′ με πέναλτι) και Κιέζα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ οι “κόκκινοι διάβολοι” νίκησαν τη Μπέτις στο Villamarin με τέρμα που πέτυχε ο Ράσφορντ στο 55ο λεπτό.

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών αγώνων της φάσης των «16»

Φράιμπουργκ – Γιουβέντους  0-2 [0-1]
Μπέτις – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  0-1 [1-4]
Φενέρμπαχτσε – Σεβίλλη  1-0 [0-2]
Φέγενορντ – Σαχτάρ Ντόνετσκ  7-1 [1-1]

Σοσιεδάδ – Ρόμα (22.00) [0-2]
Άρσεναλ – Σπόρτινγκ Λισαβώνας (22.00) [3-3]
Φερεντσβάρος – Λεβερκούζεν (22.00) [0-2]
Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ – Ουνιόν Βερολίνου (22.00) [3-3]

*μέσα στην αγκύλη το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα

 

Οι ομάδες που προκρίνονται στα προημιτελικά :

Φέγενορντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γιουβέντους
Σεβίλλη 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected