Κατηγορίες
Super League 1

Ξανά στην κορυφή ο Παναθηναϊκός, πέρασε με Σπόραρ από το “Βικελίδης”

Χάρη σε ένα γκολ του Σπόραρ στο 69ο λεπτό, ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαίο τρίποντο στο “Κ.Βικελίδης” και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας των play off.

Σημαντική νίκη για την ομάδα του Ίβαν Γιοβάνοβιτς, που συνεχίζει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, όντας ισόβαθμος με την ΑΕΚ. Ο Άντραζ Σπόραρ, μοιραίος στη λευκή ισοπαλία με την Βόλο την περασμένη Κυριακή, λύτρωσε τον Παναθηναϊκό με ένα γκολ στο δεύτερο μέρος του αγώνα.

Ο Άρης παρουσίασε μια καλή εικόνα, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, όμως δεν πήρε κάτι από το ματς, ενώ ολοκλήρωσε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Καμαρά στο 90+2.

Το φιλμ

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο κινητικοί στα πρώτα λεπτά του ματς. Το σουτ του Ντάριντα στο 6ο λεπτό, δεν ανησύχησε τον Λοντίγκιν, ενώ λίγο αργότερα ο Πάλμα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση.

Ο Τσέχος χαφ του Άρη απείλησε ξανά με κεφαλιά στο 19ο λεπτό μετά από κόρνερ του Γκαρσία, όμως είδε τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ένα σκληρό μαρκάρισμα του Οντουμπάτζο στον Κλέινχεϊσλερ, ζητώντας την αποβολή του αμυντικού του Άρη. Ο διαιτητής ωστόσο υπέδειξε το φάουλ και αρκέστηκε στην κίτρινη κάρτα.

Η πρώτη τελική στην εστία για τους φιλοξενούμενους ήρθε με τη συμπλήρωση 36 λεπτών αγώνα. Ο Κλέινχεϊσλερ εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση, η μπάλα βρήκε στο τείχος και κατέληξε στα χέρια του Σιαμπάνη.

Πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ο Άρης έφτασε κοντά στο γκολ. Μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Ιτούρμπε τροφοδότησε τον Πάλμα, ο οποίος πλάσαρε εκτός περιοχής με την μπάλα να περνά εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν.

Ισορροπημένο παιχνίδι στην αρχή του δεύτερου μέρους, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και με μονομαχίες στο χώρο του κέντρου. Στο 59ο λεπτό, ο Οντουμπάτζο γύρισε επικίνδυνα τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Κουρμπέλης απομάκρυνε πριν η μπάλα φτάσει σε παίκτη του Άρη.

Ο Ίβαν Γιβάνοβιτς προχώρησε σε διπλή αλλαγή με τους Σπόραρ και Μαντσίνι, αντί των Κλέινχεϊσλερ και Ιωαννίδη, θέλοντας να δώσει ανάσες στην ομάδα του. Στο 64’ ο Σλοβένος φορ του Παναθηναϊκού, τροφοδοτήθηκε στην πλάτη της άμυνας από τον Παλάσιος και αστόχησε σε τετ α τετ με τον Σιαμπάνη.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως ήταν πιο εύστοχος. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσέριν, ο Σάρλια πήρε την πρώτη κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στον Σπόραρ, που την έσπρωξε στα δίχτυα από κοντά με το κεφάλι.

Με την είσοδο του Γκρέι στη θέση του Ετέμπο, ο Άρης προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Καμαρά αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90+2 και τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ένα πολύτιμο τρίποντο εν όψει της συνέχειας.

Συνθέσεις

Άρης (Τόλης Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (87΄ Πίρσμαν), Ντάριντα, Ετέμπο (79′ Γκρέι), Πάλμα (71′ Καμάτσο), Γκαρσία (46′ Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (71′ Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν (90+2′ Μάγκνουσον), Κλέινχεϊσλερ (59′ Μαντσίνι), Παλάσιος (71′ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (59′ Σπόραρ)

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Βόλος – ΑΕΚ  0-1
Άρης – Παναθηναϊκός  0-1
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (21.00)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Παναθηναϊκός 29 20 6 3 39 12 27 66
2 ΑΕΚ 29 21 3 5 53 14 39 66
3 Ολυμπιακός 28 17 9 2 58 16 42 60
4 ΠΑΟΚ 28 16 9 3 45 17 28 57
5 Άρης 29 12 5 12 41 29 12 41
6 ΝΠΣ Βόλος 29 11 7 11 31 42 -11 40
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected