Κατηγορίες
Basket

Γ Εθνική Ανδρών : Στον τελικό Αλμυρός και Σοφάδες, υποβιβάστηκε η Άμφισσα

O ΓΣ Αλμυρού κέρδισε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης (12/4) τους Τιτάνες Παλαμά με 72-69 και me το 13/13 για φέτος στην έδρα της, έκανε το 3-2 στη μεταξύ τους σειρά για τα ημιτελικά του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής και ετοιμάζεται με πλεονέκτημα έδρας για τους Τελικούς ανόδου.

Εκεί θα συναντήσει τον ΓΣ Σοφάδων που απέκλεισε τα Τρίκαλα, με την ομάδα της Μαγνησίας να έχει πλεονέκτημα έδρας.

Το συγκρότημα της Καρδίτσας προσπάθησε να γίνει η πρώτη ομάδα φέτος που αλώνει την έδρα του Αλμυρού αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να μην κερδίσει την άμεση επιστροφή του στην τρίτη τη τάξει Εθνική Κατηγορία λίγους μόλις μήνες μετά τον περσινό του υποβιβασμό.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 41-34, 58-48, 72-69

Την ίδια ώρα, η έδρα στην ημιτελική σειρά για τον 4ο όμιλο της Γ Εθνικής μεταξύ του ΑΟ Τρίκαλα και του ΓΣ Σοφάδων έσπασε για τρίτη φορά σε ισάριθμα ματς, με τους τελευταίους να περνούν από την έδρα του ΑΟΤ με 73-62, σε ένα επεισοδιακό ματς -όπου έπρεπε να διακοπή λίγο πριν το τέλος με τις αρχές να απαιτούν εκκένωση γηπέδου- και να εξασφαλίζει την πρόκριση στους Τελικούς ανόδου κόντρα στον Αλμυρό!

Το πρώτο ημίχρονο ήταν φυσικά ένα ντέρμπι που πήγαινε διαρκώς πόντο πόντο, με τις άμυνες και την αστοχία να κυριαρχούσαν σε κάθε σπιθαμή του. Μέχρι και το πρώτο μέρος πάντως, οι Καρδιτσιώτες παρά το γεγονός πως έχασαν από νωρίς τον Κακλαμάνο ήταν εκείνοι που πήγαν στα αποδυτήρια έστω και οριακά με 33-37 δείχνοντας πως το δεύτερο μέρος θα είναι ακόμα πιο κλειστό από ό,τι το πρώτο 20λεπτο.

Το ντέρμπι καλά κρατούσε βέβαια και στην 3η περίοδο, με τους Σοφάδες ωστόσο να παραμένουν σε ένα δεκάλεπτο 37 κοινών πόντων μπροστά στο σκορ με 51-56 μπαίνοντας με την μεγαλύτερη δυνατή ψυχολογία σε μια 4η περίοδο που θα τα έκρινε φυσικά όλα -κάτι που εν τέλει επιβεβαίωσε περνώντας ξανά από τα Τρίκαλα.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 33-37, 51-56, 62-73

Playouts

Στη μάχη των Playouts θα συνεχίσει και μετά το Πάσχα ο Αμπελώνας, ο οποίος υπερασπίστηκε την έδρα του κόντρα στον ΓΑΣ Άμφισσας (85-81) και κατάφερε να περάσει από την ημιτελική στην τελική φάση των Playouts του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής. Εκεί, θα βρει τον ΣΚ Ιωάννινα με μειονέκτημα έδρας και το σκορ των μεταξύ τους αγώνων από την κανονική διάρκεια στο 0-2 κατά της.

Από την άλλη μεριά, η Άμφισσα, η οποία πάλεψε στα ίσια το ματς από την αρχή μέχρι και το φινάλε, επιστρέφει στα τοπικά της ΕΣΚΑΣΕ μετά την πρώτη της παρουσία φέτος στις εθνικές κατηγορίες έπειτα από τρεις δεκαετίες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

Playoffs

ΓΣ Αλμυρού – Τιτάνες Παλαμά 72-69 (3-2)
Τρίκαλα – Σοφάδες  62-73 (2-3)

Playouts

ΓΣ Αμπελώνα – ΓΑΣ Άμφισσας 85-81 (3-2)

Αναλυτικά τα ζευγάρια (σκορ σειράς):

Playoffs

Α’ Φάση

(1) Αλμυρός – Τιτάνες Παλαμά (3-2)
(2) ΑΟ Τρίκαλα – Σοφάδες (2-2)

Β’ Φάση

Αλμυρός – Σοφάδες (1-1)

Playouts

Α’ Φάση

(1) IBC (3-0 α.α. vs Νίκαια 2012)
(2) Ανόρθωση Βόλου (3-0 α.α. vs ΑΕ Καναλακίου)
(3) Παραμυθιά (3-0 α.α. vs Αγριά)
(4) Αμπελώνας – ΓΑΣ Άμφισσας (3-2)

Β’ Φάση

ΣΚ Ιωάννινα – Αμπελώνας (2-0)
Ανόρθωση Βόλου – Παραμυθιά (1-1)

*με στοιχεία από το Basketblog, φωτ. almyros.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected