Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική : Οι 16 ομάδες που υποβιβάστηκαν μαθηματικά και η ειδική βαθμολογία των ένατων

Απομένουν δύο “στροφές” (τρεις στον 1ο όμιλο) για να ολοκληρωθεί ο φετινός…μαραθώνιος στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Η ΕΠΟ αποφάσισε δύο συγκεκριμένες αλλαγές για τη σεζόν που διανύουμε, αφενός για το ποιες ομάδες θα προβιβαστούν στη Super League 2 και αφετέρου γι αυτές που θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Η πρώτη αλλαγή αφορά τα εισιτήρια ανόδου, που φέτος είναι σαφώς πιο εύκολο να αποκτηθούν καθώς οι τέσσερις από τις πέντε πρωταθλήτριες ομάδες θα ανέλθουν κατηγορία. Μεταξύ μας βέβαια και σύμφωνα με αυτά που έχουν ζήσει τα τελευταία χρόνια, το πιο πιθανό είναι να προβιβαστούν όλες…

Η δεύτερη αλλαγή έγκειται στις προκηρύξεις μετά το lockdown, που προέβλεπαν τη συρρίκνωση της κατηγορίας. Το αρχικό σχέδιο είναι να σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι τη σεζόν 2023/2024, όμως αυτό δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να υλοποιηθεί του χρόνου, καθώς, από τις 71 ομάδες που συμμετείχαν φέτος στους 5 ομίλους, θα υποβιβαστούν οι 27, ενώ τη νέα σεζόν θα προβιβαστούν από τα τοπικά πρωταθλήματα 24. Μην ξεχνάμε πως από τη Super League 2 θα “πέσουν” οκτώ ομάδες και θα “ανέβουν” οι μισές…

Η Κοζάνη έχει εξασφαλίσει τα μπαράζ

Μόνο στον 2ο όμιλο έχει κριθεί η πρωταθλήτρια κι αυτή είναι η Κοζάνη. Από τους άλλους, ο Καμπανιακός στον 1ο είναι πιο κοντά στον τίτλο, ενώ στα άλλα γκρουπ, όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Οι 16 ομάδες που υποβιβάστηκαν και μαθηματικά

Από τον 1ο όμιλο έχουν υποβιβαστεί μαθηματικά η Αλεξανδρούπολη και ο Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου, από τον 2ο o Μακεδονικός Φούφα και ο Δωτιέας Αγιάς, από τον 3ο οι Παναγρινιακός, Απόλλων Πάργας, Διγενής Νεοχωρίου, ΑΟ Χαλκίς και Ναυπακτιακός, από τον 4ο οι Αίας Γαστούνης, Πανηλειακός, ΑΟ Διαβολιτσίου, ΑΠΣ Πάτραι και Πανγυθεατικός, ενώ από τον 5ο “αποχαιρέτισαν” την κατηγορία ο ΑΟ Πόρου, ο ΑΟ Τυμπακίου και ο Άγιος Ιερόθεος.

Η ειδική βαθμολογία των ένατων

Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ, στα τοπικά πρωταθλήματα θα υποβιβαστεί και ο χειρότερος ένατος από τους 2ο, 3ο, 4ο και 5ο όμιλο της Γ Εθνικής.

Αυτή τη στιγμή, στην καλύτερη…μοίρα είναι ο Παναργειακός που έχει 34 βαθμούς, ενώ αν ολοκληρώνονταν σήμερα το πρωτάθλημα, θα υποβιβαζόταν στο τοπικό ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης.

Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή

  1. Παναργειακός 31-21 (+10), 34
  2. ΑΠΟ Κερατσίνι 27-19 (+8), 33
  3. Ζάκυνθος 30-31 (-1), 33
  4. ΠΑΟΚ Κρηστώνης 22-34 (-12), 31
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected