Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Πρόκριση με…καρμπόν σκορ για τη Ρεάλ (vid)

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα και με το υπέρ της 2-0 του πρώτου αγώνα, η Ρεάλ πέρασε νικηφόρα από το Stamford Bridge και θα αγωνιστεί σε έναν ακόμη από τους πολλούς ημιτελικούς της ιστορίας της στο Champions League.

Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των Λονδρέζων για ένα ημίχρονο, η κάτοχος Ρεάλ έχοντας θέσει τις βάσεις της πρόκρισης πριν από 6 ημέρες στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με το υπέρ της 2-0, παρουσίασε όταν χρειάστηκε την απαράμιλλη ανθεκτικότητά της για να κάνει το double απέναντι στην αξιόμαχη Τσέλσι, επικρατώντας με 2-0 για να προκριθεί για 32η φορά στην ιστορία της σε ημιτελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League.

Οι Λονδρέζοι μπήκαν με ορμή στον αγωνιστικό χώρο και προκάλεσαν το πρώτο ρήγμα στο 10’ με κίνηση του Τζέιμς από δεξιά, ο Χάβερτς δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα, η οποία κατέληξε στον εντελώς αμαρκάριστο Καντέ, αλλά ο Γάλλος αστόχησε από την «καρδιά» της μαδριλένικης μεγάλης περιοχής.

Οι κάτοχοι του τροπαίου και πολυνίκεις του θεσμού έφτασαν κοντά στο προβάδισμα, με τον Ροντρίγκο να «χορεύει» τον Τσάλομπα στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων στο 20’.

Στο 33’ ο Μόντριτς διείσδυσε από την δεξιά πτέρυγα και απείλησε τον Αριθαμπαλάγα από δύσκολη γωνία, με τον Ισπανό πορτιέρο να στέλνει την μπάλα κόρνερ, ενώ 8 λεπτά αργότερα ο Κροάτης δημιούργησε ιδανικές συνθήκες για τον Βινίσιους με σέντρα ωστόσο ο Βραζιλιάνος που είχε αφήσει πίσω του τον Φοφανά δεν εκτέλεσε όπως ήθελε από τα 8 μέτρα.

Οι «Μπλε» είχαν μεγάλη ευκαιρία για να πάνε στα αποδυτήρια με το 1-0 στα χέρια τους, με τον κορυφαίο των γηπεδούχων Τζέιμς να σεντράρει και πάλι από τα δεξιά ωστόσο ο Κουκουρέγια νικήθηκε από τον Κουρτουά στο 45+1’.

Και στην εκκίνηση του δευτέρου ημίχρονου οι παίκτες του Λάμπαρντ είχαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Καντέ να βλέπει τον Μιλιτάο να του χαλάει τα σχέδια την ύστατη στιγμή, για να έρθει στο 58’ το μαδριλένικο γκολ που στερέωσε την πρόκριση των «Μπλάνκος».

Η πάσα του Μιλιτάο από την πίσω ζώνη βρήκε τον Ροντρίγκο σε υψηλή ταχύτητα με τον Τσάλομπα να τον χάνει, ο Μπενζεμά δεν μπόρεσε σε πρώτο χρόνο, με τον Βινίσιους να δίνει έτοιμο στον συμπατριώτη του που έφτασε τα 14 γκολ στον θεσμό.

Ο 22χρονος είχε κι ένα ακόμη γκολ στο σακούλι του, μετά από άψογη ομαδική ενέργεια που έφερε τον Βαλβέρδε στη μεγάλη περιοχή των Λονδρέζων, ο Ουρουγουανός γύρισε στον Ροντρίγκο ο οποίος υπέγραψε τον θρίαμβο σε κενή εστία.

Συνθέσεις

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ) : Κέπα, Φοφανά, Τιάγκο Σίλβα, Τσαλόμπα, Τζέιμς, Κόβασιτς, Έντσο Φερνάντες (67′ Στέρλινγκ), Καντέ, Γκάλαχερ (67′ Φέλιξ), Κουκουρέγια (68′ Μούντρικ), Χάβερτς (77′ Μάουντ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι) : Κουρτουά, Καρβαχάλ (82′ Νάτσο Φερνάντεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά, Κρόος (76′ Θεμπάγιος), Μόντριτς, Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (82′ Ασένσιο), Βινίσιους, Μπενζεμά (71′ Τσουαμενί)

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών προημιτελικών

Τρίτη 18/4

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης  0-2  [0-2]
Νάπολι – Μίλαν  1-1 [0-1]

Τετάρτη 19/4

Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι  [0-3]
Ίντερ – Μπενφίκα  [2-0]

*μέσα στην αγκύλη το σκορ του πρώτου αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected