Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : “Αλώβητη” η Μίλαν στο…καυτό “Ντιέγκο Μαραντόνα” (vid)

Η Νάπολι δεν μπόρεσε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου γύρου (1-0) και οι «ροσονέρι» δεν πρόκειται να σταματήσουν να κάνουν όνειρα για κούπα.

Σε ένα τρομερό παιχνίδι με δύο χαμένες εκτελέσεις πέναλτι η Μίλαν έφυγε με την πρόκριση από το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» και είναι πλέον στις τέσσερεις καλύτερες ομάδες τις Ευρώπης. Η Νάπολι έμεινε με το «κρίμα» καθώς πολύ την θεωρούσαν ως το ακλόνητο φαβορί του ζευγαριού αλλά φαίνεται πως στο τέλος μίλησε το βάρος της φανέλας.

«Ασφυκτική» η πίεση των γηπεδούχων από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, αλλά η πρώτη σπουδαία φάση ήρθε στο 13’. Ο Πολιτάνο συνέκλινε από την δεξιά «πτέρυγα» και επιχείρησε να νικήσει τον Μενιάν από αρκετά μέτρα μακριά με την μπάλα όμως να περνάει για λίγο άουτ.

Μετά από ένα «άτσαλο» μαρκάρισμα του Ρούι στον συμπατριώτη του Λεάο, η Μίλαν είχε την ευκαιρία να «παγώσει» το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» από τα 11 βήματα στο 22ο λεπτό. Ο Ζιρού όμως έχασε το πέναλτι, ή μάλλον καλύτερα ο Μερέτ με τρομερή επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του. Μετά από 17 σερί επιτυχημένες εκτελέσεις ο Γάλλος επιθετικός ίσως αστόχησε στην πιο σημαντική από όλες.

Ο Ζιρού βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής μέσα στην περιοχή αλλά είδε ξανά τον εξαιρετικό Ιταλό κίπερ να αποσοβεί τον κίνδυνο, αυτήν την φορά με το πόδι.

Σπουδαίο προβάδισμα πρόκρισης για την Μίλαν με τον «μοιραίο» Ζιρού. Ο Γάλλος μετά από τις απανωτές ευκαιρίες σκόραρε τελικά στο 43ο λεπτό και έκανε το 1-0 με κοντινό πλασέ μετά το τρομερό σλάλομ του Λεάο.

Κοντά στην ισοφάριση έφτασε η Νάπολι με τον Κβαρατσχέλια αλλά τα σουτ που επιχείρησε ο Γεωργιανός τόσο στο 46’ όσο και στο 58’ δεν βρήκαν στόχο.

«Χρυσή» ευκαιρία για να ξανά μπει στο παιχνίδι η Νάπολι, πέταξε ο Κβαρατσχέλια στο 82ο λεπτό . Ο 22χρονος αστέρας των «παρτενοπέι» έστησε την μπάλα στην λευκή βούλα αλλά είδε τον Μενιάν να αποκρούσει εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία.

Ο Όσιμεν δευτερόλεπτα πριν την λήξη του παιχνιδιού με «καρφωτή» κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Το γκολ του Νιγηριανού όμως στο 90+3’ δεν ήταν αρκετό για να δώσει την σπουδαία πρόκριση στην ομάδα του.

Συνθέσεις

Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι) : Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι (74′ λ.τ. Έστιγκορντ), Ζέσους, Μάριο Ρουί (34′ Ολιβέρα), Εντομπελέ (63′ Ελμάς), Λομπότκα, Ζιελίνσκι (74′ Ρασπαντόρι), Πολιτάνο (34′ Λοσάνο), Οσιμέν, Κβαρατσκέλια

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι) : Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Τεό Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Μπραχίμ Ντίας (59′ Μεσίας), Μπενασέρ, Λεάο (83′ Σαλεμάκερς), Ζιρού (68′ λ.τ. Ορίγκι)

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών προημιτελικών

Τρίτη 18/4

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης  0-2 [0-2]
Νάπολι – Μίλαν  1-1 [0-1]

Τετάρτη 19/4

Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι  [0-3]
Ίντερ – Μπενφίκα  [2-0]

*μέσα στην αγκύλη το σκορ του πρώτου αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected