Super League 1

Super League U15 : Με γκολ στο φινάλε η πρόκριση του Ολυμπιακό στον τελικό

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 της Λάρισας, στον πρώτο ημιτελικό της Super League U15, περνώντας στον τελικό της διοργάνωσης.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά για τις δυο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να πατά δυο φορές περιοχή, ωστόσο η ΑΕΛ αμύνθηκε πολύ καλά και δεν άφησε τους αντιπάλους να δημιουργήσουν.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 6ο λεπτό, όταν ο Κότσαλος έπιασε ένα γεμάτο σουτ, ύστερα από πάσα του Καππάτου με το στήθος, ωστόσο ο Σπανός έδιωξε εντυπωσιακά.

Η δεύτερη καλή στιγμή ήρθε στο 15ο λεπτό, όταν σε λάθος, ο Μιχαηλίδης βρέθηκε απέναντι από τον Σπανό, ωστόσο το πλασέ του πέρασε οριακά άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Λάνα έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό, με ένα μακρινό σουτ, όταν η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και άλλαξε πορεία, καταλήγοντας στα δίχτυα.

Ο Μπασδέκης ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη ευκαιρία για την ΑΕΛ  στο 20ο λεπτό, όταν σούταρε αδύναμα εκτός περιοχής, με τον Χριστοδουλόπουλο να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει.

Στο 23′ μετά από μια χαμένη προσπάθεια για τον Ολυμπιακό, ο Καπάτος έπιασε ενα αρκετά μακρινό σουτ, ωστόσο ο Σπανός έδιωξε σε κόρνερ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Τρικαλιώτης έψαξε ένα καλό δεξι σουτ, ωστόσο ο κίπερ της ΑΕΛ εκτινάχθηκε εντυπωσιακά, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Στο 34ο λεπτό υπήρξε καλή συνεργασία των νεαρών του Ολυμπιακού, με την μπάλα να φτάνει στον Κότσαλο και να σουτάρει στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Στο 40ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση για την ΑΕΛ, με τον Μπασδέκη με κεφαλιά, ύστερα από καλοεκτελεσμένο κόρνερ. Στην πρώτη ουσιαστικά καλή επιθετική ενέργεια της ομάδας, με τον νεαρό Μπασδέκη να “Τρυπώνει” και να παίρνει την κεφαλιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε με άλλο… αέρα και κράτησε την μπάλα, την κυκλοφόρησε, δημιουργώντας ευκαιρίες όχι τόσο ανησυχητικές.

Στο 50ο λεπτό ο Μιχαηλίδης έπιασε ένα σουτ στην κίνηση, μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά. Στο 64ο λεπτό, ο Μιχαηλίδης έχασε μια καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, όταν πήρε την μπάλα και γύρισε το σουτ, με τον Σπανό να διώχνει με τα πόδια.

Στο 75ο λεπτό ο Ολυμπιακός βρήκε το 2-1 με γκολ, από… σπόντα.  Ο Μιχαηλίδης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, στο σουτ του συμπαίκτη του και τον νεαρό Σπανό να μην μπορεί να σταματήσει το γκολ.

Στο δεύτερο 45λεπτο δεν υπήρχαν πολλές στιγμές, με τις δυο ομάδες να παίζουν ποδόσφαιρο κατοχής και τον καιρό να μην βοηθά ιδιαίτερα τα παιδιά. Η ΑΕΛ έκανε μεγάλη σεζόν φέτος και η παρουσία της στον ημιτελικό, δείχνει την προσπάθεια μιας νέας γενιάς.

Πλέον ο Ολυμπιακός περιμένει τον ΠΑΟΚ ή τον Παναθηναϊκό στον τελικό, με την αναμέτρηση διεξάγεται αυτή τη στιγμή.

δείτε φωτογραφίες στο talentabout.gr

Συνθέσεις

Ολυμπιακός : Χριστοδουλόπουλος, Μπάνος, Νουχάι, Σιώζος, Καππάτος (59′ Βρυώνης), Λάνα, Κότσαλος (58′ Μπάντης), Κάπελλάς, Ξανθόπουλος (50′ Καμάς),  Τρικαλιώτης (80′ Ποτουρίδης), Μιχαηλίδης (80′ Χίλα)

ΑΕΛ : Σπανός, Δεμίρης, Αβραμούλης, Μπαργιώτας (77′ Μητρακόπουλος), Αλμπάνης, Λύγουρας (47′ Νταφούλης), Τσακνάκης Μ., Μπασδέκης (70′ Πατσώνης), Όντος, Αγοραστός, Τσακνάκης Γ. (77′ Βασιλόπουλος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected