Κατηγορίες
Αθλήματα

Rome Masters: Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς (vid)

O Ντανιίλ Μεντβέντεφ ήταν ο μεγάλος νικητή από τον…επεισοδιακό ημιτελικό με τον Στέφανο Τσιτσιπά, που κράτησε πάνω από 6(!) ώρες από την ώρα έναρξης εξαιτίας των διακοπών λόγω βροχής.

Ο Ρώσος επικράτησε με 7-5, 7-5 μετά από μια ώρα και 46 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον τελικό της Ρώμης, ο οποίος είναι και ο 1ος στην καριέρα του σε χωμάτινο Masters 1000.

Για τον Μεντβέντεφ αυτός είναι ο 33ος τελικός στην καριέρα του, αλλά και 2ος σε χώμα μετά από τη Βαρκελώνη το 2019, όπου είχε ηττηθεί από τον Ντόμινικ Τιμ, κάτι που σημαίνει ότι ο Ρώσος θα διεκδικήσει την Κυριακή τον πρώτο του χωμάτινο τίτλο.

Παράλληλα αν τα καταφέρει θα ανέβει στο Νο2 πίσω από τον Αλκαράθ, ρίχνοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Νο3, ενώ αν ηττηθεί θα παραμένει στο Νο3 λίγο πριν από την έναρξη του Roland Garros.

Όπως αναφέρει το tennis24, ο Μεντβέντεφ τελείωσε το ματς με 18 winners και 23 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που ο Τσιτσιπάς είχε 23 winners και 32 αβίαστα λάθη, ενώ ο Ρώσος σέρβιρε εξαιρετικά κερδίζοντας το 83% των πόντων πίσω από το πρώτο service (30/36).

H αναμέτρηση, η οποία άρχισε με λίγα λεπτά καθυστέρησης λόγω βροχής, βρήκε τον Μεντβέντεφ να φτάνει σε break (1-0) και σε συνδυασμό με το hold αμέσως μετά να κάνει το 2-0. Παρά το γεγονός αυτό ο Τσιτσιπάς κατάφερε να βρει αρχικά ρυθμό στο service του και στη συνέχεια να πάρει το break πίσω ισοφαρίζοντας σε 4-4.

Εκεί ήρθε η πρώτη διακοπή του ημιτελικού με τη βροχή να δυναμώνει. Οι παίκτες δοκίμασαν να βγουν μετά από 2,5 ώρες με τη βροχή όμως να συνεχίζεται και να επιστρέφουν στα αποδυτήρια. Μισή ώρα αργότερα βγήκαν στο court με τον Τσιτσιπά να παίρνει το 3ο game στη σειρά και παράλληλα το προβάδισμα για πρώτη φορά στο παιχνίδι (5-4).

Εκεί όμως ήρθε και η δεύτερη διακοπή. Στην επιστροφή τους ο Μεντβέντεφ σέρβιρε για να παραμείνει στο set με τον Ρώσο να ισοφαρίζει σε 5-5 και στη συνέχεια να φτάνει σε καθοριστικό break και μάλιστα από 40/0, κάνοντας το 6-5 για να κλείσει αμέσως μετά στο set με 7-5.

Το 2ο set ξεκίνησε ακριβώς όπως και το 1ο με τον Μεντβέντεφ να παίρνει προβάδισμα με 2-0 και τον Τσιτσιπά να γίνεται έξαλλος με την μητέρα του την οποία απομάκρυνε από το box του. Παρά το γεγονός αυτή της… εσωτερικής έντασης ο Τσιτσιπάς θα βρει τρόπο να πάρει και πάλι πίσω στο break ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Ο Μεντβέντεφ ωστόσο “χτύπησε” ξανά στο ίδιο καθοριστικό σημείο φτάνοντας και πάλι σε break και στο 6-5, για να σφραγίσει τη νίκη και την πρόκριση αμέσως μετά με 7-5 παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Χόλγκερ Ρούνε.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected