Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Ιστορική στιγμή για τη Μικτή Πέλλας, κατέκτησε το πρωτάθλημα με την U16! (photos+vid)

Μεγάλες στιγμές για την U16 της ΕΠΣ Πέλλας, τεράστια διάκριση για τα πιτσιρίκια του Σάκη Τσελεπή!

Οι “κυανόλευκοι” επικράτησαν με 1-0 της αντίστοιχης της ΕΠΣ Ηρακλείου στον τελικό της Βουλιαγμένης και κατέκτησαν το πολύτιμο τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Όσοι βρέθηκαν στην έδρα του τελικού, έζησαν ανεπανάληπτες στιγμές, για μια ομάδα που έχει πρωτεργάτη τον Σάκη Τσελεπή, έναν ακούραστο “εργάτη” για πολλά χρόνια, που τώρα δρέπει τους καρπούς της προσπάθειας του.

Οι γονείς και φίλοι των παιδιών έδωσαν βροντερό παρών στη Βουλιαγμένη και παρακολούθησαν έναν αγώνα που “έσπασε” καρδιές και κρίθηκε με ένα γκολ του Καραμήτσου στην έναρξη του δευτέρου μέρους.

Πολλά συγχαρητήρια και στον Μανώλη Καψάλη, τον επιθετικό από την Ημαθία που διακρίθηκε για το σκοράρισμα του και έδωσε τεράστια χαρά στον περήφανο μπαμπά, τον Μπάμπη Καψάλη!

Από την άλλη πλευρά, μια ακόμη εξαιρετική ομάδα, αυτή της ΕΠΣ Ηρακλείου η οποία δεν τα κατάφερε μεν, αλλά αξίζει μεγάλο μπράβο στους ποδοσφαιριστές του Βασίλη Μπαστάκη, τόσο για τη προσπάθεια όσο και για την μεγάλη πορεία μέχρι το τελικό.

Το φιλμ

Στα πρώτα λεπτά το Ηράκλειο μπήκε καλύτερα, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην ομάδα της Πέλλας, η οποία είχε τη πρώτη φάση του αγώνα στο 8ο λεπτό, με τον Καψάλη να κάνει το σουτ και τον Χαχλιουτάκη να διώχνει.

Το Ηράκλειο στο επόμενο δεκάλεπτο είχε τρεις καλές στιγμές. Αρχικά, στο 13’ ο Χότζα, αρκετά μακριά από τη περιοχή, εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, με τη μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Τσαγκαράκης βγήκε απέναντι από τον Κάππα, ο οποίος έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Μαυρογιαννάκη, ο Βγόντζας πήρε τη κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με το Ηράκλειο να έχει τον έλεγχο, χωρίς να απειλείτε, όμως στο 37’ η Πέλλα έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν ο Καραμήτσος πάσαρε στον Χατζηδιαμαντή, ο οποίος μόνος μπροστά από τον Χαχλιουτάκη, έστειλε την μπάλα άουτ.

Πέρα από κάποια μακρινά σουτ, που δεν ανησύχησαν τους δύο τερματοφύλακες, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, με το Ηράκλειο να είναι καλύτερο, όμως και η Πέλλα είχε ίσως τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα μετά το δοκάρι του Χότζα από το 13ο λεπτό με τον Χατζηδιαμαντή.

Στην επανάληψη, η Πέλλα μπήκε πιο δυνατά και στο 49ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Καραμήτσο να πατάει περιοχή, να κάνει το δυνατό σουτ, ανοίγοντας το σκορ για την Πέλλα. Δύο λεπτά αργότερα, η Πέλλα άγγιξε το 2-0, με τον Χατζηδιαμαντή με σουτ μέσα από τη περιοχή να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Το Ηράκλειο, στο 55’ έφτασε κοντά στην ισοφάρισε, με τον Ορφανουδάκη που είχε περάσει τρία λεπτά νωρίτερα στο παιχνίδι στη θέση του Τσαγκαράκη, να κάνει το σουτ από τη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στη συνέχεια το Ηράκλειο είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να δημιουργήσει προϋποθέσεις, με την Πέλλα να είναι επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, χωρίς τη μεγάλη φάση. Αρκετές οι διακοπές στο παιχνίδι με το Ηράκλειο στο 75’ να χάνει τεράστια ευκαιρία με το σουτ του Ορφανουδάκη να περνάει ελάχιστα άουτ, με την Πέλλα να απειλεί στο 77’ όταν μετά από αντεπίθεση, ο Χατζηδιαμαντής έκανε το σουτ, με τον Χαχλιουτάκη να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το Ηράκλειο απείλησε με τον Πρέντι στο 87′, με τον εξαιρετικό Κάππα να μπλοκάρει, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Άλα δοκίμασε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ , με τη μπάλα να περνάει εκτός. Μέχρι ρο φινάλε, παρά τις προσπάθειες του Ηρακλείου, δεν κατάφερε να σκοράρει, με την Πέλλα να αμύνεται εξαιρετικά και να κατακτά τη πρώτη θέση στην Ελλάδα.

Συνθέσεις

ΕΠΣ Ηρακλείου (Βασίλης Μπαστάκης) : Χοχλιουτάκης, Βγόντζας, Κουμάκης (73′ Άλα), Φαϊτάκης, Κωνσταντακόπουλος (80′ Πρέντι), Μαυρογιαννάκης, Παναγιωτάκης, Χότζα, Καλλέργης (52′ Ορφανουδάκης), Τσαγκαράκης (52′ Μαυρογιάννης), Φθενάκης

ΕΠΣ Πέλλας (Σάκης Τσελεπής) : Κάππας, Αλμάλης, Γκόγκος, Λιάσιος, Παντικίδης, Καραμήτσος (57′ Γραμματικού), Κιόρτσης (75′ Μπόλας), Λάσκος, Μπάλλας (90+4′ Τζιότζιος), Καψάλης (90+4′ Νινιατσίδης), Χατζηδιαμαντής)

το βίντεο του ματς

*με στοιχεία από το Grandsport

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected