Αθλήματα

Εκτός προημιτελικών του Νότιγχαμ η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλλίδας και Νο72 του κόσμου, Αλιζέ Κορνέ γνωρίζοντας την ήττα με 6-1, 6-4 μετά από μία ώρα και 27 λεπτά μένοντας εκτός συνέχειας από το Rothesay Open. 

Αυτή ήταν η 25η νίκη στην καριέρα της Γαλλίδα απέναντι σε Top-10 παίκτρια της ATP (με τις τελευταίες 5 να είναι σε γρασίδι), ενώ για την Ελληνίδα τενίστρια αυτή είναι η πρώτη φορά που αποχαιρετάει τη διοργάνωση πριν από τα προημιτελικά. 

Όπως αναφέρει το tennis24, αυτή ήταν η πρώτη νίκη για την Γαλλίδα κόντρα στην Ελληνίδα τενίστρια (1-3), ενώ από την πλευρά της η Σακκαρη γνώρισε την 3η ήττα στα τελευταία 4 παιχνίδια της μετά από αυτές κόντρα στις Μαρκέτα Βοντρούσοβα (Ρώμη) και Καρολίνα Μούχοβα (Παρίσι). 

Η Σάκκαρη τελείωσε την αναμέτρηση κερδίζοντας το 60% των πόντων πίσω από το πρώτο service (26/43), ενώ στο δεύτερο το ποσοστό της ήταν στο 38% (9/24), την ίδια ώρα που η Γαλλίδα κέρδισε το 74% των πόντων στο πρώτο service (31/42) και το 42% στο δεύτερο (5/12), ενώ είχε και 4/13 break-points.

Η Κορνέ αιφνιδίασε από την αρχή της αναμέτρησης την Σάκκαρη κατακτώντας τα 5 πρώτα games(!), ενώ μάλιστα στη συνέχεια η Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε να σβήσει 4 set-points για να αποφύγει το bagel, μειώνοντας σε 5-1 με την Γαλλίδα να κλείνει το set αμέσως μετά κάνοντας το 1-0. 

Το 2ο set ξεκίνησε στον ίδιο ρυθμό με την Κορνέ να σερβίρει με συνέπεια και παράλληλα να κερδίζει σχεδόν όλες τις μάχες πάνω στο φιλέ στις προσεγγίσεις της Σάκκαρη. Η Γαλλίδα βρήκε break στο πρώτο game και στη συνέχεια με hold έκανε το 2-0. 

Η Σάκκαρη μείωσε, ενώ αμέσως μετά είχε την ευκαιρία να πάρει πίσω το χαμένο της service έχοντας στη διάθεσή της τριπλό break-point (0/40), αλλά η Κορνέ με 5 διαδοχικούς πόντους κράτησε το service της αυξάνοντας και πάλι τη διαφορά στα 2 games (3-1). 

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει σε εκείνο το σημείο η Σάκκαρη το έκανε η Κορνέ στο επόμενο service-game παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης πλέον με 4-1. Στη συνέχεια το μόνο που κατάφερε η Νο8 του κόσμου ήταν να πάρει πίσω το ένα από τα δύο break και σε συνδυασμό με hold να μειώσει σε 4-3. 

Ωστόσο, η Κορνέ κράτησε το service της και σφράγισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του τουρνουά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει είτε την προερχόμενη από τα προκριματικά Ελίζαμπεθ Μάντλικ είτε την Ιταλίδα Καμίλα Τζόρτζι. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected