Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Μια ανάσα από τη Super League 2 ο Τηλυκράτης! (vid)

Με ένα γκολ του Κατσή στο 89ο λεπτό, ο Τηλυκράτης πήρε τη νίκη που ήθελε κόντρα στον Γιούχτα και πήρε μεγάλο προβάδισμα ανόδου στη Super League 2.

H αναμέτρηση στη Λευκάδα ήταν για γερά νεύρα και είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι. Ουσιαστικά, το ματς είχε τον χαρακτήρα του τελικού, και ειδικά για τον Γιούχτα, σε περίπτωση νίκης εξασφάλιζε από τώρα την άνοδο.

Η “χρυσή” αλλαγή όμως, ο 21χρονος Νίκος Κατσής ήταν αυτός που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, με το γκολ που σημείωσε στο 89ο λεπτό, για να…πνιγεί στη συνέχεια στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Aπό την άλλη πλευρά, ο Γιούχτας χρειάζεται πλέον δική του νίκη με τον Αιολικό την τελευταία αγωνιστική (23/6) και παράλληλα ήττα του Τηλυκράτη από τον Καμπανιακό ώστε να μπορέσει να πανηγυρίσει την άνοδο στη Super League 2.

Το φιλμ

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Τηλυκράτης είχε την υπεροχή, απείλησε στο πρώτο λεπτό με ένα μακρινό σουτ, χωρίς ωστόσο οι δύο ομάδες να γίνουν απειλητικές μπροστά στις δύο εστίες. Πρώτη καλή φάση στο ματς στο 22′, με τον Νιφορόπουλο με ωραία προσπάθεια, να κάνει το σουτ, με τη μπάλα να περνάει άουτ. Στα πρώτα 25 λεπτά, ο Τηλυκράτης είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του, με τον Γιούχτα να προσπαθεί να απειλεί κυρίως με αντεπιθέσεις.

Ο Τηλυκράτης συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, να προσπαθεί με σέντρες να απειλήσει, με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει. Στο 41′ μια σέντρα του Παπανίκου από τα δεξιά, πήρε τη κεφαλιά ο Γκουτρουμπής, μπλόκαρε ο Κόλλιας. Στο 44′ πρώτη μεγάλη φάση και μοναδική ευκαιρία για τον Γιούχτα, με τη μπάλα να φτάνει στον Ροβίθη στη μικρή περιοχή, να κάνει το σουτ και τον Παρδαλό να διώχνει σωτήρια τον κίνδυνο.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους γηπεδούχους, με τον Γκουτρουμπή να κόβει στον Ζδράβο, με τον δεύτερο να κάνει το σουτ από τη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να περνάει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, νέα ευκαιρία για τους Λευκαδίτες, με τον Εντουάρντο από τα αριστερά να κάνει απίστευτη ενέργεια, απέφυγε αμυντικό του Γιούχτα, πάτησε περιοχή, βρέθηκε απέναντι από τον Κόλλια, όμως το πλασέ του πέρασε παράλληλα από την εστία.

Νέα φάση για τον Τηλυκράτη στο 54′ με τον Εντουάρντο μετά από κόρνερ να παίρνει τη κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει άουτ, με τους γηπεδούχους να έχουν μπει καλύτερα στην επανάληψη. Μετά τον… καταιγισμό των φάσεων από τους γηπεδούχους, ο Γιούχτας ισορρόπησε, χωρίς να απειληθεί, κρατώντας περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον Γιούχτα να έχει δοκάρι στο 78′, όταν από τα δεξιά ο Γελαδάρης έκανε τη σέντρα σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Παρδαλό να αιφνιδιάζεται.

Ο Τηλυκράτης στο 89′ σόκαρε τον Γιούχτα, όταν από σέντρα ο Κατσής με κεφαλιά έκανε το 1-0. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον Γιούχτα πλέον να μην κρατάει στις τύχες του την άνοδο…

Συνθέσεις

Τηλυκράτης (Ανδρέας Παντζιαράς) : Παρδαλός, Γιαννιώτης, Μπεκατώρος, Παπανίκου, Τακίδης, Ζδράβος (82′ Σκιαδάς), Κάρλος Εντουάρντο (69′ Κατσής), Τεγούσης, Γκουντρουμπής, Νιφορόπουλος, Περιστέρης (74′ Κυριάκης)

Γιούχτας (Νίκος Σουργιάς) : Κόλλιας, Γελαδάρης, Γιαλούσης, Τζανής, Κίσσας, Κοντογιάννης (66′ Αρκιλέσι), Ροβίθης (86′ Δασκαλάκης), Ψαρράς (65′ Κορνιλάκης), Βρεττός, Γκίνη (85′ Αζίζι), Δωματάς (74′ Πλουσής)

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Αιολικός 7 4 1 2 10 8 2 13
2 Κοζάνη 8 4 0 4 8 8 0 12
3 Καμπανιακός 7 3 2 2 9 7 2 11
4 Τηλυκράτης 7 2 2 3 6 7 -1 8
5 Γιούχτας 7 1 3 3 6 9 -3 6
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected