Αθλήματα

Η Σάκκαρη πήρε ρεβάνς και πρόκριση στο Βερολίνο (vid)

H Μαρία Σάκκαρη πανηγύρισε την 2η νίκη της στη φετινή grass season επικρατώντας με 6-4, 6-2 της Γαλλίδας Αλιζέ Κορνέ (στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της Τρίτης) παίρνοντας τη ρεβάνς από τον αποκλεισμό της περασμένης εβδομάδας στο τουρνουά του Νότιγχαμ και εξασφαλίζοντας μια θέση στον 2ο γύρο του Berlin Open. 

Όπως αναφέρει το Tennis24, για να φτάσει η Σάκκαρη στη νίκη χρειάστηκε να σβήσει τα 13/15 break-points της Κορνέ, ενώ από την πλευρά της η ίδια τελείωσε την αναμέτρηση με 5/9 break-points, αλλά και με 35 αβίαστα λάθη, τα 21 εξ’ αυτών στο 1ο set. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε παρόμοια με αυτό της περασμένης εβδομάδας στην Αγγλία, με την Κορνέ να παίρνει το προβάδισμα με εύκολο hold (1-0) και στη συνέχεια να πιέζει ασφυκτικά το service της Σάκκαρη φτάνοντας μάλιστα σε τριπλό break-point (0/40). 

Ωστόσο, η Σάκκαρη κατάφερε με 5 σερί πόντους όχι μόνο να κρατήσει το service της (1-1), αλλά και στη συνέχεια να φτάσει σε break στην πρώτη της ευκαιρία, κάνοντας το 2-1. Μάλιστα η Ελληνίδα τενίστρια μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το break (αφού πρώτα έσβησε ένα ακόμα break-point) παίρνοντας προβάδισμα με 3-1. 

Σε εκείνο το σημείο ο Κορνέ έδειξε σημάδια αδιαθεσίας, με την Γαλλίδα να καλεί ιατρικό τάιμ-άουτ με την Σάκκαρη ωστόσο να έχει κάνει και 2ο break αυξάνοντας τη διαφορά στα 3 games (4-1). 

Η Κορνέ φάνηκε να έχει χαμηλή πίεση και δυσκολία στην αναπνοή, ωστόσο επέστρεψε στο court μένοντας ακόμα πιο πίσω στο set (5-1). Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η Σάκκαρη θα τελειώσει εύκολα το set η Κορνέ έβγαλε αντίδραση κατακτώντας τα επόμενα 3 games μειώνοντας σε 5-4 με τη…χορηγία και τη Σάκκαρη που σε εκείνο το σημείο έκανε μαζεμένα λάθη. 

Μάλιστα η Γαλλίδα είχε και 4 ευκαιρίες στο 10ο game για να κάνει break με την Σάκκαρη όμως να κρατάει το service της και να κατακτά το set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. 

Στο 2ο set οι δύο παίκτριες συνέχιζαν να “γεμίζουν” εκατέρωθεν στα service. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε μόλις ένα game από τα συνολικά 8 του set δεν υπήρξε break-point. 

Η Σάκκαρη συνέχιζε να σβήνει τις ευκαιρίες της Κορνέ, ενώ η ίδια φρόντιζε να εκμεταλλεύεται τις δικές της βρίσκοντας break στην αρχή (1-0) και μετά ένα δύσκολο hold όπου έσβησε ακόμα 3 break-points της Κορνέ (2-0). 

Από εκεί και πέρα η Σάκκαρη βρήκε ένα ακόμη break κάνοντας το 4-1 με την Κορνέ αυτή τη φορά να το παίρνει πίσω μειώνοντας σε 4-2, αλλά αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο της game με την Νο8 του κόσμου, να κατακτά τα επόμενα 2 games και παράλληλα την πρόκριση για την επόμενη φάση. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει την νικήτρια από το παιχνίδι των Λευκορωσίδων Βικτώρια Αζαρένκα και Αλιακσάντρα Σάσνοβιτς, το οποίο διακόπηκε την Τρίτη λόγω σκότους με την Σάσνοβιτς να προηγείται με 6-4, στα set με τις δύο παίκτριες να είναι στο 1-1 στο 2o.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected