Κατηγορίες
Αθλήματα

Μάριμπορ 2023: Χρυσός και πάλι ο Γκάρτσιος, ασημένια μετάλλια από Ρούσσου και Ραφαηλίδου

Ο Γιάννης Γκάρτσιος είναι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης στην ηλικία του.

Ο νεαρός κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας με 15,73μ. προσθέτοντας μια ακόμη καλή παρουσία στο ενεργητικό του. Ο άλτης του Δημήτρη Σιούντρη μετά τα πρώτα τέσσερα μέτρια, για τα δεδομένα του, άλματα πέτυχε το 15,73μ. που αποδείχθηκε πως δεν μπορούσε να απείλησε κανένας από τους υπόλοιπους μετέχοντες.

Ο Άλντο Ρότσι ήταν αυτός που προσπάθησε να κατεβάσει τον Έλληνα αθλητή από την πρώτη θέση, καθώς πέτυχε 15,72 μ. στο έκτο και τελευταίο άλμα και πήρε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο Γάλλος Τζέρεμι Ζουνγκού 15,48 μ. και ήταν τρίτος. Ένταση δημιουργήθηκε λίγο πριν το τέλος όταν ο Ισπανός Κάρλος Ντοράτο έκανε ένσταση για το άκυρο που του έδωσαν. Τελικά το άλμα μετρήθηκε στα 15,48 μ. και του έδωσε την τέταρτη θέση. Ο Γκάρτσιος στα πρώτα άλματα δεν μπορούσε να βρει τη φόρα του, με αποτέλεσμα να πατάει πίσω.

Η ομάδα του Μάριμπορ έκανε φανταστική παρουσία, αφού κατέκτησε 10 μετάλλια, που είναι η καλύτερη συγκομιδή εθνικής ομάδας σε διοργάνωση Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου επιπέδου. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι πως η χώρα μας μετείχε με 22 αθλητές και αθλήτριες και θα επιστρέψει με 10 μετάλλια στην πέμπτη θέση του πίνακα των μεταλλίων.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, εξέφρασε τη μεγάλη της ικανοποίηση για την παρουσία των νεαρών αθλητών και αθλητριών στη διοργάνωση, των παιδιών που την επόμενη δεκαετία θα κληθούν να ξεχωρίσουν στη μεγάλη κατηγορία.

Ασημένια μετάλλια από τη Ρούσσου στα 800μ. και τη Ραφαηλίδου στη σφαιροβολία

Φοβερή εμφάνιση πραγματοποίησε η Ιουλιάννα Ρούσου στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας.

Η νεαρή κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 800μ. με 2.06.68 που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ18, καθώς βελτιώνει το δικό της 2.07.80. Η νεαρή έκανε πολύ καλό αγώνα κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις δυνάμεις της και να κυνηγήσει ακόμη και την πρώτη θέση που πήγε στην με 2.06.15.

Η αθλήτρια του Δημήτρη Πλατή παρά το νεαρό της ηλικίας της (γεννημένη το 2007) έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει μια καλή εμφάνιση και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20, που ακολουθεί σε λίγες ημέρες. Το χρυσό πήγε στην Αντέλα Χολουμποβα (Τσεχία) με 2.06.15 και το χάλκινο στην Μάρτα Μιτγιανς με 2.06.96. Η Ρούσσου επέλεξε να μπει μπροστά στην κούρσα και να δώσει τον ρυθμό, προκειμένου να αποφύγει τα κλεισίματα και τυχόν σπρωξίματα. Τακτική που αποδείχθηκε σωστή και της έδωσε το μετάλλιο.

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση η Μαρία Ραφαηλίδου. Η νεαρή κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη σφαιροβολία με 16,25μ. και έκανε δύο τα μετάλλια της στη διοργάνωση, αφού ήταν τρίτη πριν λίγες ημέρες στη δισκοβολία. Η αθλήτρια που είναι μόλις 16 ετών έδειξε πως έχει μπροστά της το μέλλον να διεκδικήσει μεγαλύτερες επιτυχίες και ανάλογα καλές επιδόσεις. Η Ραφαηλίδου είχε πέτυχε το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20 στο δίσκο, ωστόσο επέλεξε να μην αγωνιστεί και αντίθετα να ξεκουραστεί για την επόμενη σεζόν. Νικήτρια στη σφαίρα ήταν η Ναφι Τια (Βέλγιο) με 17,44μ. και τρίτη η Έλα Μαντιλα (Φινλανδία) με 16,22 μέτρα.

Στον τελικό του ύψους των κοριτσιών αγωνίστηκε η Νικολέττα Μιχαηλίδου που κατέλαβε την 8η θέση με 1,74 μέτρα. Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 1,77 μέτρα. Η ανερχόμενη αθλήτρια θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τα άλματα που μπορεί και θέλει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20.

Ο Φίλιππος Σιώμος κατέλαβε την έβδομη θέση στα 2.000μ. στιπλ με 5.51.32.

Χάλκινο μετάλλιο ο Γεννίκης στο ύψος

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η ημέρα για την ελληνική ομάδα στο Μάριμπορ, καθώς ο Πασχάλης Γεννίκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ύψος.

Ο νεαρός αθλητής ξεπέρασε τα 2,06μ. και ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο είχε από πέρυσι. Ο ανερχόμενος άλτης, ο οποίος φέτος είχε περάσει τα 2,05μ., μετά το 2,06μ. είχε καλές προσπάθειες στα 2,09 μέτρα. Ο αθλητής του Παναγιώτη Γούλα ανήκει για δεύτερη χρονιά στην κατηγορία ανδρών Κ18.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Πασκουερ με 2,12μ. και δεύτερος με 2,09μ. ήταν ο Τούρκος Κουντουμπάν.

Η μικτή ομάδα των κοριτσιών με τις Λυρή, Ντούγκου, Βαρελά και Φλουτάκου τερμάτισε στην 5η θέση της σειράς της με 2.13.24 και η αντίστοιχη ομάδα των αγοριών (Ρεθυμνιωτάκης, Ανδρεάδης, Σπανουδάκης, Αλεξόπουλος) ήταν έκτη στη σειρά της με 1.58.78

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected