Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Serie A : “Αέρας” από το Ούντινε η Γιουβέντους, τρομερή ανατροπή της Λέτσε με τη Λάτσιο (vids)

Η Λάτσιο προηγήθηκε με τον Ιμόμπιλε αλλά η Λέτσε έκανε επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά και τη νίκησε με 2-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους Λατσιάλι και μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας δύο φάσεις με Ραφία (11′) και Μπαντά (12′), με την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι να ψάχνει τα πατήματά της. Και όσο τα έψαχνε, βρήκε τελικά… γκολ. Στο 26′ ο Λουίς Αλμπέρτο πέρασε την μπάλα για τον Ιμόμπιλε και αυτός βρήκε τον τρόπο για να κάνει το 0-1, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Όταν επέστρεψαν από αυτά, η Λέτσε έδειχνε αποφασισμένη να ισοφαρίσει και το πάλευε όσο μπορούσε. Οι γηπεδούχοι έφτιαχναν φάσεις αλλά δεν μπορούσαν να τις τελειώσουν, με τη Λάτσιο να μην είναι καθόλου καλή. Παρ’ όλα αυτά, θα μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη στο 83′ αλλά ο Φαλκόνε έκανε μεγάλη επέμβαση και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι μετά το σουτ του Ιμόμπιλε, τον οποίο είχε βρει ο Πέδρο. Και αυτό που ακολούθησε δεν μπορούσε να το φανταστεί κανείς…

Στο 86′ ο Άλμκβιστ με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-1 και αμέσως μετά, στο 87′, ο Ντι Φραντσέσκο εκμεταλλεύτηκε ένα μπέρδεμα στην άμυνα και έκανε το 2-1 σοκάροντας την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι!

Με γκολ των Κιέζα-Βλάχοβιτς-Ραμπιό η Γιουβέντους πέρασε με το «καθαρό» 0-3 από την έδρα της Ουντινέζε και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την Serie A.

Το περσινό πρωτάθλημα είχε κλείσει για τους Μπιανκονέρι με νίκη στο Ούντινε χάρη σε γκολ του Κιέζα και το φετινό άρχισε με τον διεθνή Ιταλό εξτρέμ να σκοράρει μόλις στο 2′ με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, επομένως, άρχισε με γκολ από τα αποδυτήρια και δεν άργησε να ακολουθήσει και το δεύτερο: Χέρι του Εμποσελέ στο 20′, πέναλτι, εύστοχη εκτέλεση του Βλάχοβιτς και 0-2. Το ματς, με λίγα λόγια, πήγαινε ακριβώς όπως ήθελε η Γιούβε, η οποία έβαλε και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Ραμπιό μετά το τακουνάκι του Κιέζα, τη σέντρα του Καμπιάζο και την άστοχη έξοδο του Σιλβέστρι.

Από εκεί και πέρα, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το δεύτερο ημίχρονο ήταν τυπική διαδικασία. Η Γιουβέντους διαχειριζόταν απλά την κατάσταση, η Ουντινέζε ήθελε να βάλει κάποιο γκολ και θα μπορούσε να το κάνει στο 83′ με Πέρεζ και Λούκα αλλά ο Σέζνι είπε σε αμφότερους «όχι» και στο Τορίνο χαμογελούν για το καλό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 19/8

Έμπολι – Βερόνα  0-1
Φροζινόνε – Νάπολι  1-3
Τζένοα – Φιορεντίνα  1-4
Ίντερ – Μόντσα  2-0

Κυριακή 20/8

Ρόμα – Σαλερνιτάνα  2-2
Σασουόλο – Αταλάντα  0-2
Ουντινέζε – Γιουβέντους  0-3
Λέτσε – Λάτσιο  2-1

Δευτέρα 21/8

Τορίνο – Κάλιαρι (19.30)
Μπολόνια – Μίλαν (21.45)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected