Κατηγορίες
Super League 1

Δεινοπάθησε αλλά κατάφερε να κερδίσει τον Πανσερραϊκό ο Ολυμπιακός

Με το δεξί ξεκίνησε το πρωτάθλημα 2023/2024 ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά νίκησε δύσκολα τον νεοφώτιστο Πανσερραϊκό (με 10 παίκτες από το 4ο λεπτό), ο οποίος έχασε πέναλτι στο 0-0.

Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν με το “δεξί” τις υποχρεώσεις του στη Super League, επικρατώντας 2-0 του Πανσερραϊκού στο άδειο λόγω τιμωρίας, “Γ. Καραϊσκάκης”. Σκόρερ για τους Πειραιώτες οι Μπιέλ και Ελ Αραμπί (63′, 87′ πεν.). Χαμένο πέναλτι είχαν οι φιλοξενούμενοι στο 55′ με τον Άλεξιτς, ενώ αγωνίστηκαν με δέκα απ’ το 4′ λόγω της αποβολής του Χάγιεκ.

Ενθαρρυντικό το πρώτο δείγμα γραφής για τον Πανσερραϊκό του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος ήταν άκρως ανταγωνιστικός παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το ματς με παίκτη λιγότεροι.

Το φιλμ

Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Χάγιεκ ανέτρεψε τον Μπιέλ, ο οποίος βρισκόταν προ της εστίας του Πανσερραϊκού. Μετά από διαμαρτυρίες απ’ τον Ολυμπιακό για κόκκινη κάρτα, μέσω on field review ο Παπαδόπουλος απέβαλλε τον παίκτη των Σερρών. Στο 9′ ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Μετά από ωραία συνεργασία των Καμαρά, Καρβάλιο και Μπιέλ, ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή από δεξιά και γύρισε την μπάλα στον Καρβάλιο ο οποίος πλάσαρε αμέσως και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Τσόβαν. Στο 21′ ο Ραμόν έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και πάσαρε στον Μασούρα, ο οποίος έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ!

Ο Έλληνας μέσος είχε ακόμα μια ευκαιρία μετά από λίγα λεπτά. Ο Μπιέλ σούταρε μέσα απ’ την περιοχή στο 25′, ο Τσοβάν βρήκε ελάχιστα την μπάλα με το πόδι και ο Μασούρας δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα, αν και βρέθηκε μια ανάσα απ’ τη γραμμή του τέρματος! Ένα λεπτό αργότερα ο Ροντινέι έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, κεφαλιά του Ελ Αραμπί, η μπάλα λίγο άουτ! Στο 32′ ο Πάμπλο Γκαρσία προχώρησε στην πρώτη αλλαγή και ο Τομάς πέρασε στη θέση του Μούργου. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να διατηρεί ανούσια υπεροχή και τον Πανσερραϊκό να αμύνεται επαρκώς αν και αγωνίστηκε με δέκα παίκτες απ’ το ξεκίνημα του ματς.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλησε ν’ αλλάξει την εικόνα του ματς, αλλάζοντας πρόσωπα και συγκεκριμένα έριξε στο χορτάρι τους Σκάρπα, Κίνι και Ελ Κααμπί, αντί των Μασούρα, Ραμόν και Καρβάλιο. Στο 51′ ο Πηλέας εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκοτζαμανίδης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στο χέρι του. Μέσω VAR δόθηκε η παράβαση. Ο Άλεξιτς σούταρε δυνατά και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη! Το 0-0 παρέμεινε.

Στο 58′ αποχώρησε ο Αλεξανδρόπουλος και στο ματς πέρασε ο Φορτούνης. Στο 60′ ο Γούλερι πέρασε στον Τόμας, εκείνος έκανε το γύρισμα, οι Πειραιώτες έκαναν κακό διώξιμο και ο Ντανκερλούι που ακολουθούσε τη φάση με το αριστερό έστειλε την μπάλα στην εξέδρα. Στο 63′ ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Ροντινέι με σέντρα βρήκε υπέροχα τον Μπιέλ στο όριο της μεγάλης περιοχής και ο Ισπανός με ψύχραιμο κοντρόλ και σουτ, σκόραρε! Στο 76′ ο Ιμπόρα μπήκε στο ματς αντί του Καμαρά.

Στο 86′ έφυγε το όποιο άγχος των Πειραιωτών με τον Ελ Αραμπί να σκοράρει. Ο Πεταυράκης ανέτρεψε τον Φορτούνη στην περιοχή και ο Παπαδόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μαροκινός εκτέλεσε εύστοχα. Στο 90+2′ ο Ροντινέι ελίχθηκε ωραία από τα δεξιά, έφερε την μπάλα στο αριστερό, σούταρε και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία στο ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της σεζόν στο Φάληρο, για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ) : Πασχαλάκης, Ραμόν (46′ Κίνι), Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Ντόη, Αλεξανδρόπουλος (58′ Φορτούνης), Καμαρά (76′ Ιμπόρα), Μασούρας (46′ Σκάρπα), Μπιέλ, Καρβάλιο (46′ Ελ Κααμπί), Ελ Αραμπί

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία) : Τσόβαν, Πεταυράκης, Ντανκερλούι, Χάγιεκ, Γκοτζαμανίδης, Θυμιάνης, Στάικος (76′ Ουεντραόγκο), Πηλέας (76′ Μασκανάκης), Μούργος (38′ Τομάς), Χατζηστραβός (59′ Αυλωνίτης), Άλεξιτς (60′ Γούλερι)

Tα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18/8

ΝΠΣ Βόλος – Λαμία  2-2

Κυριακή 20/8

ΠΑΣ Γιάννινα – Κηφισιά  3-0
ΟΦΗ – Άρης  3-2
ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης  3-0
Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός  2-0

*Τα ματς ΑΕΚ – Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός – Ατρόμητος αναβλήθηκαν

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected