Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Άνετη πρόκριση στον 2ο γύρο για τον Εθνικό (vids)

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, ο Εθνικός επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί κόντρα στον ΠΑΟ Κρουσώνα και πήρε την πρόκριση στον 2ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής, καθώς τις δύο ομάδες χωρίζει μία κατηγορία, με τους Πειραιώτες να παίρνει από νωρίς την κατοχή της μπάλας και να μετουσιώνει γρήγορα την υπεροχή σε τέρματα.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε αρκετά καλά, με τους γηπεδούχους να είναι εκείνοι που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 7ο λεπτό με τον Αντωνίου να σουτάρει, αλλά ο Σταυρακάκης με διπλή προσπάθεια αποσόβησε τον κίνδυνο, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο ΠΑΟΚ «απάντησε» με ένα σουτ του Λυδάκη, που όμως ο βρήκε τον τερματοφύλακα Κούμπουλα σε ετοιμότητα.

Στο 10’ νέα καλή στιγμή για τον Εθνικό, που πήγε να εκμεταλλευτεί μία αναμπουμπούλα στην άμυνα του ΠΑΟΚ, όμως το σουτ που έγινε κόντραρε και κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο 21’ νέα καλή στιγμή για τον Εθνικό, που όσο περνούσε ο χρόνος, ανέβασε τον ρυθμό του και τη πίεσή του, αυτή τη φορά μία κεφαλιά του Χρούστινετς, πέρασε άουτ.

Στο 23’ ανατράπηκε o Γεωργούσης εντός περιοχής, με τον Αντωνίου να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να «γράφει» το 1-0 που έδωσε μεγαλύτερη πνοή στους Πειραιώτες, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα, εκμεταλλεύτηκαν μία λάθος πάσα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και βγήκαν γρήγορα στην «κόντρα» με τον Πολύζο με περιπετειώδη τρόπο να καταφέρνει από κοντά να την «σπρώξει» στα δίχτυα και να «γράψει» το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ παρά το 2-0, στο 40’ απείλησε με μία σέντρα σουτ του Λυδάκη, που όμως βρήκε και πάλι σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του Εθνικού, ενώ νέα καλή ευκαιρία λίγο πριν το ημίχρονο είχε ο Εθνικός με τον Αντωνίου, όμως ο Σταυρακάκης εντυπωσιακά απομάκρυνε.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους, ο Εθνικός βρήκε και τρίτο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μακρυγιάννη, ο Κουράκης με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, «γράφοντας» το 3-0.

Στην επανάληψη, ο Εθνικός Πειραιώς μπήκε με τέσσερις αλλαγές, καθώς ο Βαγγέλης Χαντές, προχώρησε σε αντικατάσταση των Ζωγραφάκη, Μακρυγιάννη, Μαλάι και Γεωργούση, περνώντας στη θέση τους, τους Παπαγγελή, Κυριαζή, Μπουτσικάρη και Τσιάβο.

Στο 58’ η πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης, με ένα αδύναμο σουτ του Ντινιωτάκη, να μπλοκάρει εύκολα ο Σταυρακάκης, ενώ στο 53’ ο Κουράκης με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, ανάγκασε τον Κούμπουλα σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο 54’ ο Εθνικός κέρδισε και δεύτερο πέναλτι στο παιχνίδι, με τον Αντωνίου αυτή τη φορά να το κερδίζει, με τον Κούμπουλα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και με διπλή προσπάθεια να κάνει το 4-0, καθώς ο Κούμπουλα αρχικά απέκρουσε, όμως στην επαναφορά ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού «έγραψε» το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στο 66’ ο Ντινιωτάκης έβαλε ουσιαστικά το «κερασάκι» στην τούρτα, με απίθανο τρόπο έξω από τη περιοχή «έγραψε» το 5-0, σ’ ένα γκολ αρκετά εντυπωσιακό.

Η συνέχεια, ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Πειραιώς ουσιαστικά να έχουν «σφραγίσει» τη νίκη και την πρόκριση στη 2η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Συνθέσεις

Εθνικός : Κούμπουλα, Ζωγραφάκης (46′ Τσιάβος), Κατσογιάννης, Πλουμάτος, Χρούστινετς, Μακρυγιάννης (46′ Παπαγγελής), Μαλάι (46′ Κυριαζής), Ντινιωτάκης, Πολύζος, Αντωνίου (68′ Ζαμάνης), Γεωργούσης (46′ Μπουτσικάρης)

ΠΑΟ Κρουσώνα : Σταυρακάκης, Μαυροειδής, Σαριδάκης (86′ Βαμβουκάκης), Σημαιάκης, Σηφάκης, Μανουσάκης, Παπαδιός, Στρατάκης (36′ Κοκολογιάννης), Κουράκης (86′ Κάββαλος), Λυδάκης (65′ Σεραφειμίδης), Τζουβάρας (65′ Βαρδής)

*Grandsport

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected