Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στην κορυφή του ομίλου με Βίντα η ΑΕΚ! (vids)

Η ΑΕΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όμως η κλάση του Ντομαγκόι Βίντα έδωσε τον πολύτιμο βαθμό στην Ένωση.

Ο “δικέφαλος” βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πέναλτι του Μπεργκβάιν, όμως πήρε ισοπαλία 1-1 κόντρα στον Άγιαξ με γκολ του Βίντα, ενώ στο 90′ ο Γιόνσον έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για την ανατροπή! Τρομερές αποκρούσεις για τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς που κράτησε το 0-1 σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ ο Γιόνσον στο 90′ έχασε απίθανη ευκαιρία για την ανατροπή της ΑΕΚ.

Στους 4 βαθμούς πλέον η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, ενώ ο Άγιαξ έφτασε στους 2, όσους έχει η Μαρσέιγ που ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Μπράιτον.

Το φιλμ

Με γρήγορο ρυθμό και ευκαιρίες εκατέρωθεν άρχισε το παιχνίδι, με τον Άγιαξ να απειλεί πρώτος στο 6ο λεπτό, όταν ο Άβιλα σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Σιντιμπέ να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 11′ ο Άγιαξ είχε τρομερή ευκαιρία όταν μετά από λάθος εκτίμηση του Μουκουντί, ο Φορμπς έκλεψε την μπάλα, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Στάνκοβιτς να σώζει την ΑΕΚ από το 0-1. Ο Αυστριακός πραγματοποίησε μία ακόμα σπουδαία επέμβαση, στο 20′, αυτή τη φορά σε σουτ του Μπρόμπεϊ μέσα από την περιοχή.

Ο Άγιαξ στο 28′, κέρδισε πέναλτι όταν μετά από τρομερή ατομική ενέργεια του Μπεγκβάιν, ο Πινέδα βρήκε από πίσω τον Ολλανδό επιθετικό με τον Γιουνγκ να δίνει αμέσως πέναλτι. Με την απόφαση του Σλοβένου συμφώνησε και το VAR. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεργκβάιν, με τον Στάνκοβιτς να επιλέγει τη σωστή γωνία, αλλά μην αποτρέπει το 0-1.

Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση στο 35′. Ο Πινέδα σούταρε από δύσκολη γωνία, ο Χόρτερ έδιωξε στον άξονα με την προβολή του Σιντιμπέ από το ύψος του πέναλτι να φεύγει πάνω από την εστία.

Ακολούθησαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες για τον “Αίαντα”. Στο 41′, ο Μπεργκβάιν σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 43′ ο Αυστριακός έκανε την απόκρουση του αγώνα σε σουτ του Μπεργκχάους έξω από την περιοχή, παραχωρώντας κόρνερ.

Το ημίχρονο έκλεισε με την ΑΕΚ να αγγίζει την ισοφάριση, όταν από σέντρα του Γκατσίνοβιτς, ο Βίντα έπιασε την κεφαλιά “ψαράκι” με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Χόρτερ.

Η ΑΕΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να φτάσει στην ισοφάριση και στο 48′, η επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Γκατσίνοβιτς πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χόρτερ.

Στο 52′ ο Άγιαξ είχε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, όταν ο Μπεργκβάιν έκανε ωραία ατομική ενέργεια, πέρασε στον Μπεργκχάους που γύρισε για τον Μπρόμπεϊ, με τον Σιμάνσκι να διώχνει πριν σκοράρει σε κενή εστία.

Η ΑΕΚ απείλησε ξανά με τον Χατζισαφί να σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά να μη βρίσκει εστία και δευτερόλεπτα μετά, ο Μπεργκχάους είχε τη δική ευκαιρία με το σουτ έξω από την περιοχή να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς.

Στο 66′ ο Γκατσίνοβιτς σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Χόρτερ έδιωξε με δυσκολία, ενώ στο 68′ ο Μπεργκχάους δοκίμασε ξανά το πόδι του έξω από την περιοχή με την μπάλα να σταματάει πάνω στον Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση στο 74ο λεπτό, όταν μετά από εξαιρετική σέντρα του Άμραμπατ και αδυναμία των αμυντικών του Άγιαξ να διώξουν την μπάλα, ο Βίντα με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 77′, ο Μάνταλος έκανε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Χόρτερ, ενώ στο 81′ ο Στάνκοβιτς έκανε μία ακόμα μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Τέιλορ έξω από την περιοχή.

Η Ένωση έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 90′, όταν ο Μάνταλος έβγαλε τετ-α-τετ τον Γιόνσον, ο οποίος απέναντι από τον Χόρτερ δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του Άγιαξ.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (67′ Ρότα), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (73′ Ελίασον), Άμραμπατ, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (79′ Μοχαμάντι), Πινέδα (67′ Γιόνσον), Πόνσε (67′ Μάνταλος), Αραούχο.

Άγιαξ (Μάουρις Στάιν): Γκόρτερ, Ρεντς, Σούταλο, Άβιλα, Χάτο, Μπέργκχαους, Ταχίροβιτς (84′ Φαν ντε Μπούμεν), Τέιλορ, Μπόργες (84′ Άξελ-Ντόγκεν), Μπέργκβαϊν, Μπρόμπεϊ (73′ Άκπομ).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected