Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Αυτοκτόνησε” ο Ολυμπιακός, έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του! (vids)

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε κοντά στην πρώτη του νίκη στους ομίλους του Europa League, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του 2-0.

Η ελληνική ομάδα πέταξε στα… σκουπίδια μία τεράστια ευκαιρία για ένα άκρως σημαντικό τρίποντο. Η Μπάτσκα Τόπολα μπορεί να βρέθηκε με δύο γκολ στην… πλάτη αλλά αντέδρασε και πήρε την ισοπαλία βάζοντας «φωτιά» στον 1ο όμιλο του Europa League.

Παρότι είχε τον Ποντένσε σε μεγάλα κέφια (γκολ και ασίστ) και προηγήθηκε με 2-0 στο καλό του διάστημα, στη συνέχεια πλήρωσε τις αμυντικές του ολιγωρίες αλλά και το γεγονός πως ο διαιτητής απέβαλε με αυστηρή κόκκινη κάρτα τον Ντόη για να πάρει μόνο τον βαθμό.

Πρώτος βαθμός για τις δύο ομάδες, στους 6 πλέον η Γουέστ Χαμ που… ορίζει τον όμιλο, ενώ η Φράιμπουργκ βρίσκεται στους 3.

Του έλειψε το καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, αλλά και η συγκέντρωση στα μετόπισθεν και μοιραία πλήρωσε τα λάθη του, δεχόμενος το δεύτερο γκολ στο 90’ και σε ένα διάστημα που είχε περιορίσει την Μπάτσκα (που έπαιζε με παίκτη περισσότερο).

Υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ ο Ολυμπιακός στην επόμενη αγωνιστική και η Μπάτσκα την Φράιμπουργκ.

Το φιλμ

Ο Ολυμπιακός μπήκε με σκοπό να πάρει τα ηνία του αγώνα και το κατάφερε. Κυκλοφορία της μπάλας, τελικές και το γκολ φαινόταν πως δεν θα αργήσει να έρθει, όπως και έγινε στο 16ο λεπτό. Μετά από εξαιρετική ανάπτυξη, ο Ποντένσε σήκωσε γλυκά και ο Μασούρας με άπιαστη κεφαλιά έγραψε το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους». Η ομάδα του Μαρτίνεθ πατούσε καλύτερα και είχε τον έλεγχο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην απειλείται ιδιαίτερα.

Με την καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος να έρχεται στο 31ο λεπτό με το μονοκόμματο σουτ του Ράκονιατς, το οποίο πέρασε ελάχιστα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Φορτούνης βρήκε τον Ροντινέι στην περιοχή αλλά το σουτ του τελευταίου σταμάτησε στα σώματα, με τον Ολυμπιακό να διαχειρίζεται το προβάδισμά του και να πηγαίνει με αυτό στο ημίχρονο.

Στο 39′ οι Σέρβοι είχαν ακόμη μία τελική με τον Πέτροβιτς, αλλά ο Πασχαλάκης φώναξε παρών. Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός διαχειριζόταν το προβάδισμά του.

Ο Ολυμπιακός μπήκε έχοντας τον έλεγχο και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Στο 56′ οι ερυθρόλευκοι είχαν καλή στιγμή για το δεύτερό τους γκολ. Φορτούνης και Ποντένσε συνεργάστηκαν, η μπάλα έφτασε δεξιά στον Ελ Κααμπί, ο οποίος δεν κέρδισε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ένα λεπτό το 2-0 ήρθε για τους ερυθρόλευκους.

Ο Ποντένσε, πήρε την μπάλα από τον Φορτούνη και με σουτ από τα δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Σέρβοι ωστόσο αντέδρασαν και σύντομα μείωσαν. Μετά από αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού. Οι παίκτες της Μπάτσκα Τόπολα άλλαξαν την μπάλα στα αριστερά με τον Ντάκοβατς να πλασάρει και να μειώνει σε 2-1.

Η Μπάτσκα Τόπολα συνέχισε να πιέζει ψηλά θέλοντας να αξιοποιήσει το μομέντουμ. Στο 67′ απείλησε με κεφαλιά του Ράκονιατς, με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει. Τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τον Ολυμπιακό στο 70ο λεπτό. Ο Ντόη γκρέμισε αντίπαλό του πριν να μπει στην περιοχή και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα απευθείας, με τους ερυθρόλευκους να διαμαρτύρονται.

Η αντίδραση του Μαρτίνεθ ήταν άμεση και οι Πορόσο – Αλεξανδρόπουλος πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, η Μπάτσκα Τόπολα στο 90′ κατάφερε να ισοφαρίσει, παρά το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι φάνηκαν να ελέγχουν μετά τις αλλαγές. Ο Στόγιτς τροφοδότησε τον Μίλος Πάντοβιτς, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το παιχνίδι είχε σασπένς μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Η κάθε ομάδα είχε από μία στιγμή για ένα ακόμη γκολ, ωστόσο το 2-2 παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα.

Συνθέσεις

Μπάτσκα Τόπολα (Ζάρκο Λάζετιτς) : Ίλιτς, Τσβέτσκοβιτς, Κάλουσιτς, Άντονιτς, Πέτροβιτς, Ραντίν (88′ Μιρτσέβσκι), Στόγιτς, Ντάκοβατς, Στάνιτς (79′ Πάντονιτς), Γιοβάνοβιτς (87′ Σος), Ράκονιατς (90+3′ Βλακούκιν)

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ) : Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Ρέτσος, Κίνι, Καμαρά, Έσε, Φορτούνης (74′ Αλεξανδρόπουλος), Ποντένσε (63′ Γιόβετιτς), Μασούρας (63′ Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί (74′ Πορόσο)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected