Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το 2003 μια ανάσα από τη Λα Κορούνια. Το 2023 στον Ποσειδώνα Καρπάθου : Το απίστευτο story του Αγκουστίν Λιούτσι! (photos+vids)

27 Ιουλίου 2022. Η Τζενεράλ Καμπαγιέρο, μια ομάδα της τρίτης εθνικής κατηγορίας της Παραγουάης, πραγματοποιεί εξαιρετικά πορεία στο Κύπελλο της χώρας και φτάνει στους 32 της διοργάνωσης. Μόνο που τα πράγματα κάπου εδώ αρχίζουν να δυσκολεύουν. Κι αυτό γιατί στον δρόμο της πέφτει η Σπορτίβο Λουκουένο, μια παραδοσιακή δύναμη του παραγουανικού πρωταθλήματος, με τρεις κατακτήσεις του τροπαίου. Η τελευταία, μάλιστα, το 2007.

Ο αγώνας είναι νοκ άουτ και πραγματοποιείται στην έδρα της Σπορτίβο. Οι οπαδοί της Τζενεράλ μπορεί να είναι λίγοι, αλλά κάνουν αισθητή την παρουσία τους από το πρώτο λεπτό. Η αναμέτρηση έχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Αυτό αποτυπώνεται από την αρχή. Οι γηπεδούχοι σφυροκοπούν την αντίπαλη εστία, η μπάλα, όμως, δεν τους κάνει το χατίρι.

Το ημίχρονο λήγει με τις δύο ομάδες ισόπαλες. Το σκορ: 0-0. Ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο. Στο ίδιο έργο θεατές. Όλα, όμως, αλλάζουν στο 59ο λεπτό. Οι ποδοσφαιριστές της Τζενεράλ βγαίνουν στην αντεπίθεση. Μια σέντρα προκαλεί αναταραχή στους γηπεδούχους. Η μπάλα στρώνεται στον Αγκουστίν Λιούτσι, ο οποίος σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και την καρφώνει στα δίχτυα.

Στο γήπεδο επικρατεί παγωμάρα. Οι μόνοι που ακούγονται είναι οι οπαδοί της Τζενεράλ. Μόλις μια άσημη ομάδα, της τρίτης κατηγορίας της Παραγουάης είχε σκοράρει κόντρα σε μια από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της χώρας. Η Σπορτίβο Λουκουένο κάνει τη μία φάση πίσω από την άλλη. Μάταια, όμως. Ο αγώνας λήγει με τους φιλοξενούμενους να κάνουν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού.

Όλη η ομάδα γίνεται ένα κουβάρι. Η αναμνηστική φωτογραφία των ποδοσφαιριστών παρέα με τους οπαδούς του συλλόγου γίνεται viral στα social media της Τζενεράλ. Πρωταγωνιστής φυσικά ο Αγκουστίν, ο οποίος πέτυχε το χρυσό γκολ.

Στη φάση των 16 του Copa Paraguay, κληρώνεται κόντρα στην Γκουαϊρένα, μια ομάδα επίσης της πρώτης κατηγορίας. Εκεί η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο συλλόγων είναι ανυπέρβλητη. Ο αγώνας λήγει με την Τζενεράλ να ηττάται με το βαρύ 5-0. Όλοι οι οπαδοί της ομάδας, μεταξύ τη λήξη του παραμένουν στο γήπεδο και χειροκροτούν τους ποδοσφαιριστές. Ο Αγκουστίν, με τα τέσσερα τέρματα που πέτυχε στη διοργάνωση, παίρνει το βραβείο του δεύτερου σκόρερ. Ένας Ουρουγουανός γίνεται ήρωας σε μια ολόκληρη πόλη.

14 μήνες μετά, ο ίδιος ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην Κάρπαθο, για λογαριασμό του Ποσειδώνα, της τοπικής ομάδας που αγωνίζεται στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Τι συνέβη σε όλο αυτό το διάστημα και πώς ο Αγκουστίν έφτασε ως το ελληνικό ακριτικό νησί, ψάχνοντας ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον στην Ευρώπη;

δείτε τη συνέχεια στο gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected