Κατηγορίες
Διάφορα

Έχασε τη ζωή του σε καταδίωξη 29χρονος αστυνομικός (vid)

Αιματηρή κατάληξη είχε η καταδίωξη που εκτυλίχθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/12), από τη Νίκαια έως τον Ασπρόπυργο.

Αρχικά το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση για απόπειρα κλοπής σταθμευμένου αυτοκινήτου στη Νίκαια.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί, στη θέα των οποίων οι Ρομά που έκλεβαν το αυτοκίνητο διέφυγαν, ο ένας με το όχημα με το οποίο είχαν πάει στο σημείο και ο άλλος με το κλεμμένο.

Ακολούθησε καταδίωξη μέχρι την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στον Ασπρόπυργο. Στο ύψος της Λίμνης Κουμουνδούρου ο προπομπός δράστης κατάφερε να στρίψει και να διαφύγει, ο 20χρονος συνεργός του όμως – που οδηγούσε το κλεμμένο αυτοκίνητο – συνέχισε την πορεία του με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν να τον καταδιώκουν.

Κάποια στιγμή ο δράστης επιχείρησε απότομη αλλαγής κατεύθυνσης με επικίνδυνο ελιγμό, προσέκρουσε και ακινητοποιήθηκε στο τοιχίο. Ο αστυνομικός που οδηγούσε το περιπολικό που ακολουθούσε από κοντά, πάτησε απότομα φρένο για να αποφύγει το όχημα του δράση. Η μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ δεν πρόλαβε όμως να φρενάρει με αποτέλεσμα να πέσει πίσω από το περιπολικό με σφοδρότητα και να τραυματιστούν πολύ σοβαρά και οι δύο αστυνομικοί.

Ο δράστης συνελήφθη επί τόπου και οι δύο τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα μετά, ο 29χρονος αστυνομικός και οδηγός της υπηρεσιακής μοτοσικλέτας κατέληξε.

Ο 32χρονος συνάδελφός του που είναι επίσης σοβαρά τραυματισμένος, μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου έχει διασωληνωθεί.

Οικονόμου: Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στον βωμό του καθήκοντος
Δήλωση για τον θάνατο του αστυνομικού πραγματοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. «Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στον βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία» αναφέρει ο κ. Οικονόμου εκφράζοντας τα «ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛΑΣ».

«Το προσωπικό της ΕΛΑΣ, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο» σημειώνει ο υπουργός.

«Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης» καταλήγει.

*News247

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected