Κατηγορίες
Διάφορα

Τουριστικό λεωφορείο με Έλληνες συγκρούστηκε με νταλίκα στη Βουλγαρία – 10 τραυματίες (photos)

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη Βουλγαρία όταν λεωφορείο με εκδρομείς συγκρούστηκε με νταλίκα και βγήκε από τον δρόμο. Στους τραυματίες περιλαμβάνονται Έλληνες, ενώ οδηγός ήταν 36χρονος Ρουμάνος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του voria.gr, από το λεωφορείο υπάρχουν δέκα συνολικά τραυματίες, οκτώ Έλληνες και δύο Ρουμάνοι. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους, σύμφωνα με την ενημέρωση των βουλγαρικών αρχών. Μία 62χρονη Ελληνίδα φέρεται να έχει τραυματιστεί λίγο βαρύτερα, φέροντας τραύμα στο κεφάλι, και πρόκειται να χειρουργηθεί, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Το υπουργείο Εσωτερικών της γειτονικής χώρας διευκρίνισε ότι η αναφορά του ατυχήματος στην περιοχή Μπόροβο έγινε γύρω στις 12.20 μ.μ. τοπική ώρα σήμερα Τρίτη. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές, πυροσβεστικές και ομάδες έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα ρουμανικό λεωφορείο με οδηγό έναν 36χρονο οδηγό, που κινείτο προς την κατεύθυνση της Byala, συγκρούστηκε με ένα φορτηγό με τουρκικές πινακίδες που κινείτο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, το οποίο οδηγούσε ένας 50χρονος άνδρας. Μετά τη σύγκρουση, το λεωφορείο έφυγε από τον δρόμο προς τα δεξιά στην κατεύθυνση της πορείας του και κατέληξε σε ένα δασάκι.

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν ο οδηγός και επιβάτες του λεωφορείου. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι πρόκειται για 10 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο Ruse, τα υπόλοιπα εξετάστηκαν επί τόπου.

Οι ζωές των τραυματιών δεν κινδυνεύουν. Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, δέκα άτομα εισήχθησαν στα επείγοντα του νοσοκομείου Kanev στο Ruse – οκτώ Έλληνες και δύο Ρουμάνοι, ένας εκ των οποίων είναι ο οδηγός του λεωφορείου. Έξι άνδρες και τέσσερις γυναίκες τραυματίστηκαν. Ο νεότερος είναι 18 ετών και ο μεγαλύτερος 63 ετών.

Μία 62χρονη γυναίκα με τραυματισμό στο κεφάλι βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και πρόκειται να χειρουργηθεί. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της, αναφέρουν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ρούσε. Τα υπόλοιπα εννέα άτομα έχουν διάφορα τραύματα και κοψίματα. Δύο από αυτούς αρνήθηκαν να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Δεύτερο ατύχημα μέσα σε δύο μέρες, λέει τουρίστας που επέβαινε στο λεωφορείο

«Θα επιστρέφαμε στην Ελλάδα, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Τη Δευτέρα είχαμε ένα παρόμοιο περιστατικό στη Ρουμανία. Μας άλλαξαν το όχημα και τον οδηγό και στη συνέχεια είχαμε ένα δεύτερο ατύχημα στη Βουλγαρία», εξήγησε ένας τουρίστας.

Και οι δύο οδηγοί βγήκαν αρνητικοί σε εξέταση για αλκοόλ και ναρκωτικά. Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για ώρες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected