Κατηγορίες
Αθλήματα

United Cup: Ήττα στο μικτό διπλό και εκτός 4άδας η Ελλάδα (vid)

Με ήττα στο μικτό διπλό ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της η Εθνική στο United Cup. Πέτρος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκαν με 6-3, 6-3 από τους Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Λάουρα Σίγκεμουντ, και η Γερμανία προκρίνεται στα ημιτελικά του Σίδνεϊ, όπου και θα αντιμετωπίσει τους “οικοδεσπότες” Αυστραλούς.

Το ελληνικό δίδυμο προσπάθησε να κοντράρει τους Γερμανούς στον “τελικό” της Ken Rosewall Arena, αλλά η εμπειρία των Ζβέρεφ και Σίγκεμουντ μίλησε και στα 2 set της αναμέτρησης, και δίκαια πήραν τη νίκη, που τους εξασφαλίζει το εισιτήριο για την τελική 4άδα της διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει το Tennis24, Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 55% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service, πέτυχαν μόλις έναν winner με το forehand και υπέπεσαν σε 9 αβίαστα λάθη. Εκμεταλλεύτηκαν μόλις ένα από τα 9 BP τους, μέτρησαν 2 άσους και πήραν 5/9 από τα service game τους.

Αντίθετα, το γερμανικό δίδυμο τέλειωσε το ματς με 76% σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service, σημείωσε 6 winners και 6 άσους, μετουσίωσε σε break το 50% των ευκαιριών του (4/8) και υπέπεσε σε 10 αβίαστα λάθη. Πήραν 8/9 από τα service game τους, γεγονός που έκρινε και το αποτέλεσμα.

Τόσο το πρώτο set, όσο και το δεύτερο, κύλησαν με παρόμοιο τρόπο. Μέχρι το 4ο game του πρώτου set οι ισορροπίες παρέμειναν στο ακέραιο, ώσπου οι Ζβέρεφ και Σίγκεμουντ έκαναν το πρώτο τους break (3-2). Στη συνέχεια υπερασπίστηκαν το service τους για να μεγαλώσει η διαφορά (4-2), και με νέο break έφτασαν ένα βήμα πριν την κατάκτηση του set (5-2).

Το ελληνικό δίδυμο βρήκε απάντηση σε ένα από τα 2 break των αντιπάλων τους (5-3), αλλά στο φινάλε του πρώτου μέρους οι γερμανική ομάδα βρήκε ξανά τον τρόπο να παραβιάσει το service των Ελλήνων, και να κλείσει ιδανικά το πρώτο set (6-3).

Στο δεύτερο μέρος οι δύο πλευρές ξεκίνησαν ξανά με προτεραιότητα την ακεραιότητα των service τους, και κράτησαν την ισοπαλία ως το 4ο game (2-2). Με break οι Ζβέρεφ και Σίγκεμουντ άνοιξαν το δρόμο προς τη νίκη, και τη “κλείδωσαν” με άψογη υπεράσπιση του service τους (4-2).

Ο Πέτρος και η Μαρία μείωσαν προσωρινά με δικό τους hold, αλλά το γερμανικό ζευγάρι έφτασε σε τριπλό MP από το service του και έγραψε τον επίλογο του ματς σε μία ώρα και 19 λεπτά. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Γερμανία προκρίνεται στα ημιτελικά, και το αξιοσημείωτο είναι πως πέρασε ως η καλύτερη δεύτερη από τη φάση των ομίλων.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected