Κατηγορίες
Αθλήματα

United Cup: Συνέτριψε την Κέρμπερ η Σάκκαρη (vid)

Με μια ακόμη μαγική εμφάνιση, η Μαρία Σάκκαρη έκανε φύλλο και φτερό την Αντζελίκ Κέρμπερ στον πρώτο αγώνα του προημιτελικού Ελλάδας-Γερμανία και έβαλε μπροστά στο σκορ τη χώρα μας.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, παίζοντας επιβλητικό τένις, επικράτησε 6-0, 6-3 της αριστερόχειρας Γερμανίδας και πλέον η Ελλάδα βρίσκεται μια νίκη μακριά από την πρόκριση στα ημιτελικά όπου περιμένει η οικοδέσποινα Αυστραλία, μετά τη σπουδαία επικράτηση επί της Σερβίας του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τη νίκη αυτή θα επιδιώξει να φέρει ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας στην Ken Rosewall Arena.

Αν ο ηγέτης της “γαλανόλευκης” επικρατήσει του No7 του κόσμου, τότε θα εξασφαλίσει τη νίκη για την Ελλάδα, και το μικτό διπλό που θα ακολουθήσει θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, και σαφώς δε θα αγωνιστεί ο ίδιος με τη Σάκκαρη.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η Σάκκαρη πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρώτο set και δίκαια έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, κάνοντας bagel στην άλλοτε No1 του κόσμου. Ίδια έκβαση είχε και η αρχή του δεύτερου set, με τη Μαρία να ξεκινά με ένα γρήγορο 3-0.

Σ’ εκείνο το σημείο, όμως, ήρθε η αντίδραση της Κέρμπερ, που έσωσε 3 BP της Σάκκαρη και κατέκτησε το πρώτο της game, ενώ αμέσως μετά έφτασε και στο πρώτο της break (3-2).

Η Μαρία σταμάτησε άμεσα την αντεπίθεση της αντίπαλής της με break στο break, και με άψογο service game έφτασε ένα βήμα πριν τη νίκη (5-2).

Έχασε 2 MP η Σάκκαρη από το service της 35χρονης Γερμανίδας, αλλά από το δικό της δε χαρίστηκε και στην τρίτη της ευκαιρία έκλεισε το ματς σε μία ώρα και 14 λεπτά, για να φέρει την Εθνική μας σε θέση ισχύος στο tie της προημιτελικής φάσης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected