Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Αγχώθηκε αλλά υπερασπίστηκε το προβάδισμα ο ΟΦΗ και προκρίθηκε στα προημιτελικά

Ρίσκαρε η Κηφισιά και θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω από το σημερινό παιχνίδι, όμως ο ΟΦΗ βρήκε το γκολ και “κλείδωσε” την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αναγνωριστικό τρόπο για τις δύο ομάδες, ο ΟΦΗ επιχειρούσε να γίνει επικίνδυνος θέλοντας να παίξει στον άξονα με τον Μάρκο Μπάκιτς να είναι εκείνος που έπαιρνε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Χωρίς τη μεγάλη φάση κύλησε το πρώτο τέταρτο του αγώνα, με πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και τον ΟΦΗ να κρατάει την μπάλα. H πρώτη τελική στο παιχνίδι κατεγράφη στο 23΄ με το μακρινό σουτ του Μπάκιτς, το οποίο δεν ανησύχησε τον Νικοπολίδη, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το σουτ του Ριέρα μέσα από την περιοχή κατέληξε άουτ. Στο 29΄ ο Νικοπολίδης δεν βρήκε την μπάλα σε έξοδο του, με την κεφαλιά του Ντίκο να μη βρίσκει στόχο.

Η Κηφισιά έφτασε κοντά στο γκολ στο 36΄ όταν ο Τετέι έκλεψε την μπάλα, έβγαλε σε θέση βολής τον Αντερέγκεν, όμως ο Αργεντινός έχασε το κοντρόλ, αλλά και την ευκαιρία να σουτάρει από κοντινή απόσταση! H τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ανήκε στον ΟΦΗ με τον Μπάκιτς να πιάνει δυνατό σουτ από διαγώνια θέση έξω από την περιοχή δίχως να σημαδεύει σωστά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΟΦΗ σαν να μην βγήκε, για ακόμα μια φορά στη φετινή σεζόν, από τα αποδυτήρια με πολλά λάθη, εντελώς χαμένη συνοχή στο παιχνίδι του και πολλά αμυντικά κενά.

Στο 54΄ η Κηφισιά έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Αντερέγκεν έπειτα από κάθετη του Κωνσταντακόπουλου, όμως λειτούργησαν άψογα τα αντανακλαστικά του Μπάουμαν διατηρώντας το μηδέν. Μέσα σε δύο λεπτά οι γηπεδούχοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία με τους ίδιους πρωταγωνιστές, όμως ο Αντερέγκεν αυτή τη φορά αστόχησε με κεφαλιά.

Ο δημιουργός των δύο μεγάλων ευκαιριών, ο Κωνσταντακόπουλος ήταν εκείνος τελικά που βρήκε δίχτυα έπειτα από ασίστ του Τετέι στο 62΄. Στη φάση του γκολ αν και υπήρχαν υποψίες για ενδεχόμενο οφσάιντ του Τετέι, εν τέλει έπειτα από έλεγχο του VAR το γκολ μέτρησε κανονικά!

Η Κηφισιά συνέχισε να πιέζει με τον 19χρονο χαφ στο 71΄ να χάνει μια ακόμη ευκαιρία. Στο 77΄ ο Αντερέγκεν προσπάθησε να περάσει όποιον βρήκε μπροστά του, όμως η άμυνα του ΟΦΗ απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Και ενώ η ροή του αγώνα ήταν υπέρ της Κηφισιάς, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παρράς δεν είδε τον Μπάκου τον οποίο ανέτρεψε. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Φελίπε διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Οι «Ομιλίτες» πήρα μια δύσκολη πρόκριση και στα προημιτελικά του Κυπέλλου θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Παναιτωλικό.

Συνθέσεις

Κηφισιά (Ντέιβιντ Νίλσεν) : Νικοπολίδης, Παρράς, Σμπώκος, Βαφέας (46΄ Τεσέιρα), Σπίνος, Σολόα (71΄ Ιπαλίμπο), Αντούνες, Κωνσταντακόπουλος, Ίλιεφ (62΄ Μασούρας), Τετέι (62΄ Μπιφουμά), Αντερέγκεν

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης (68΄ Λαμπρόπουλος), Αμπάντα, Γκαγέγος, Γκλάζερ, Μπάκιτς (68΄ Νέιρα), Ριέρα (46′ Μπάκου), Μοσκέρα (81΄ Μεγιάδο), Ντίκο (68΄ Φελίπε).

Το πανόραμα της φάσης των “16”

Επαναληπτικοί αγώνες

Τετάρτη 10/1

Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης  1-1 [2-0]
ΝΠΣ Βόλος – ΠΑΟΚ  0-2 [0-1]

Τρίτη 16/1

Ατρόμητος – ΑΕΛ  4-0 [1-1]

Τετάρτη 17/1

Athens Kallithea – Παναιτωλικός  2-2 [2-3]
Κηφισιά – ΟΦΗ  1-1 [1-3]
Άρης – ΑΕΚ (19.00) [0-0]
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (21.00) [1-1]

Πέμπτη (18/1)

Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός (19.00) [1-1]

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected