Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Άλλα τέσσερα γκολ από τον ασυγκράτητο ΠΑΟΚ! (vids)

Μια θέση στα ημιτελικά του κυπέλλου εξασφάλισε από απόψε (17/1) ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 4-0 του Πανσερραϊκού στις Σέρρες μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της Τούμπας. Τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ για τον Δικέφαλο, έχασε πέναλτι ο Μπράντον Τόμας.

Ο “δικέφαλος”, με ένα…διάλλειμα στην ήττα από την Άρη, δείχνει ασταμάτητος και το έδειξε σε έναν θεσμό που τον ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό.

Το φιλμ

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημά του, με τον ΠΑΟΚ να έχει εμφανώς το πάνω χέρι και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρόλα αυτά, στο 6’ παραλίγο να δεχθεί γκολ από μια ανύποπτη φάση όταν ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς έκανε λάθος πάσα με τα πόδια αλλά ο Μούργος σπατάλησε μοναδική ευκαιρία γλιστρώντας πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους δυο λεπτά αργότερα. Στο 8’, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αντρίγια, ο Κατσικάς απέκρουσε κεφαλιά του Τόμας, και στην επαναφορά ο Νάσμπεργκ με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Μετά από ένα σουτ-άουτ του Τόμας στο 15’, οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 22’. Ο Αντρίγια έσπασε την μπάλα στον Σάστρε και ο Ισπανός με τελείωμα από πλάγια θέση έκανε το 0-2.

Οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία γενικά δεν κλείστηκαν αλλά είχαν κάπως ανορθόδοξη ανάπτυξη και ήταν επικίνδυνοι συνήθως μετά από λάθη του ΠΑΟΚ. Όπως στο 27’ όταν μια κάκιστη έξοδος του Ζίβκο Ζίβκοβιτς έφερε το γύρισμα του Γούλερι σε κενή εστία και τον Μιχαηλίδη να απομακρύνει.

Στο 30’ ήταν η σειρά του Κωνσταντέλια να απειλήσει με μονοκόμματο σουτ που έφυγε άουτ, ενώ στο 39’ ο Μασκανάκης, μόνος εντός περιοχής νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς που απέκρουσε. Έτσι, το 0-2 παρέμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου.

Χωρίς αλλαγές για τον ΠΑΟΚ και με τον Ουάρντα αντί του Σοφιανού για τον Πανσερραϊκό, άρχισε το δεύτερο μέρος. Ο Αιγύπτιος μάλιστα ήταν πρωταγωνιστής στην πρώτη φάση στο 51’ αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

Στο 57’ ο Τόμας ανατράπηκε εντός περιοχής κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Ισπανός φορ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά ο Κατσικάς απέκρουσε κρατώντας το 0-2, ενώ στο 60’ ο Γούλερι ήταν αυτός που νικήθηκε από τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς σε κοντινό πλασέ.

Στο 67’ μια υπέροχη κίνηση και σουτ του Κωνσταντέλια έφυγε λίγο άουτ, αλλά στο 69’ ο ίδιος παίκτης βρήκε τον Μάρκος Αντόνιο, και ο τελευταίος με εξαιρετικό πλασέ στη γωνία έκανε το 0-3.

Ακολούθησαν οι αλλαγές του Λουτσέσκου με Τζίμα-Τάισον αρχικά και Κεντζιόρα-Μεϊτέ-Μουργκ σε δεύτερη φάση. Στο μεσοδιάστημα, στο 78’ ήρθε το τέταρτο γκολ για τον Δικέφαλο. Ο Αντρίγια βρέθηκε εκτός περιοχής και υπέροχο δυνατό πλασέ έκανε το 0-4.

Το υπόλοιπο του ματς ήταν μάλλον διαδικαστικό, ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς απέκρουσε μια καλή εκτέλεση φάουλ του Στάικου στο 89′, έτσι το 0-4 έμεινε ως το τελικό σκορ.

Συνθέσεις

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία) : Κατσικάς, Θυμιάνης, Διαμαντής (60′ Μπέργκστρεμ), Πηλέας, Ντανκερλούι, Μορέιρα (60′ Στάικος), Οικονόμου, Μούργος (70′ Τομάς), Σοφιανός (46′ Ουάρντα), Μασκανάκης, Γούλερι (60′ Μπετανκόρ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Ζ. Ζίβκοβιτς. Σάστρε (80′ Κεντζιόρα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ (80′ Μεϊτέ), Τσιγγάρας (70′ Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς (80′ Μουργκ), Αντόνιο, Κωνσταντέλιας, Τόμας (70′ Τζίμας)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected