Κατηγορίες
Basket

Εύκολο βράδυ για τον Παναθηναϊκό, “καθήλωσε” τη Μιλάνο στους 60 πόντους (vids)

Tις 15 νίκες έφτασε ο Παναθηναϊκός καθώς επιβλήθηκε με 79-62 της Αρμάνι Μιλάνο για την 24η αγωνιστική της EuroLeague κι έφτασε τις 15 νίκες μένοντας στη μάχη για τις θέσεις που οδηγούν στο πλεονέκτημα.

Οι «πράσινοι» δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην ιταλική ομάδα με 19 ασίστ και μόλις 8 λάθη και τον Αταμάν να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής.

Το νωθρό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού ανάγκασε τον Εργκίν Αταμάν να αλλάξει πρόσωπο και να δώσει ώθηση στην ομάδα του. Οι «πράσινοι» μπήκαν μπροστά με 12-6 με τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη ν’ αλλάζει τον ρυθμό στην αναμέτρηση δίνοντας λύσεις και στην άμυνα πάνω στον Νέιπιερ. Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι έφερναν το ματς στον δικό τους ρυθμό με συνέπεια να προηγηθούν με 19-10 στο 9’. Η καλή άμυνα του «τριφυλλιού» και οι λύσεις από τα 6.75 είχαν ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός ν’ ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (29-19) στο 13’ μετά από τρίποντο του Γκριγκόνις.

H είσοδος του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έδωσε μια επιπλέον λύση στον Αταμάν καθώς σημείωσε δέκα πόντους στη δεύτερη περίοδο και οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 42-24 στο 18’. Με οδηγό την εξαιρετική άμυνα ο Παναθηναϊκό είχε τον έλεγχο στο ματς και στο ημίχρονο μπήκε μπροστά με 44-28. H εικόνα της αναμέτρησης παρέμεινε η ίδια στην επανάληψη με την Αρμάνι Μιλάνο να έχει κάποια ξεσπάσματα αλλά χωρίς ν’ απειλεί ουσιαστικά τους γηπεδούχους. Ο Αταμάν μοίραζε τον χρόνο συμμετοχής και οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον στόχο τους χωρίς ν’ ανησυχήσουν περαιτέρω.

Tα δεκάλεπτα: 21-16, 44-28, 57-41, 79-62

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected