Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Άλλη ένα κρεσέντο του ΠΑΟΚ, “πεντάρα” επί του Πανσερραϊκού (vids)

Χωρίς…οίκτο για μια ακόμη φορά ο ΠΑΟΚ, έφτασε στο ευρύ 5-0 επί του Πανσερραϊκού, και με συνολικά εννιά γκολ, πέρασε άνετα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με την ταχύτητα στο…ρελαντί και με πολλές αλλαγές λόγω και των συνεχόμενων υποχρεώσεων του, ο “δικέφαλος” πέτυχε δύο γκολ από το πρώτο ημίχρονο και μετέτρεψε το παιχνίδι με τα “Λιοντάρια” σε τυπική διαδικασία.

Επόμενος αντίπαλος για τους Θεσσαλονικείς ο Παναθηναϊκός, ένα βήμα πριν τον μεγάλο τελικό.

Το φιλμ

Ο Πανσερραϊκός μπήκε δυνατά στον αγώνα χάνοντας μοναδική ευκαιρία να σκοράρει με τον Σοφιανό στο 6′ λεπτό. Ο Νάσμπεργκ έκανε λάθος και ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων με διπλή προσπάθεια δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς κρατώντας το μηδέν.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ανέβασε την έντασή του και προσπαθούσε να βρει τους διαδρόμους στην περιοχή των Σερραίων, με τον Τζίμα να ανοίγει το σκορ στο 20’! Έβγαλε ωραία την μπάλα στα άκρα ο Κωνσταντέλιας, ο Ζίβκοβιτς είδε την κίνηση του Σάστρε που έσπασε στην περιοχή και ο νεαρός Έλληνας επιθετικός με ωραία εκτέλεση με τη μια έκανε το 1-0.

Ο Μούργος προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση, αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε και στο 26’ οι γηπεδούχοι «διπλασίασαν» τα τέρματα τους! Λάθος από τον Πανσερραϊκό, ο Μιχαηλίδης έγινε κάτοχος την μπάλας και μοίρασε στον Ζίβκοβιτς, που διέσχισε μέτρα με την μπάλα και με πλασέ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 2-0.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά στα επόμενα λεπτά, με τις φάσεις να μην μειώνονται στις δυο εστίες. Ο Γκοτζαμανίδης πήρε την κεφαλιά στο 39’ από εκτέλεση φάουλ, όμως, ήταν αρκετά άστοχη και πέρασε άουτ και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρους με τους «ασπρόμαυρους» να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-0.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, ανήκε και πάλι στους φιλοξενούμενους. Από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Άλεξιτς έπιασε την κεφαλιά με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει ενστικτωδώς και εν συνεχεία ο Μασκανάκης αστόχησε.

Στο 56΄ήταν η σειρά του Κατσίκα να φωνάξει «παρών» όταν ο Κωνσταντέλιας έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η άμυνα του Πανσερραϊκού δεν απομάκρυνε και ο Τζίμας επιχείρησε το σουτ αλλά ο πορτιέρε του Πανσερραϊκού τον σταμάτησε.

Στα αξιοσημείωτα του δευτέρου ημιχρόνου η πρώτη συμμετοχή του Αντρέ Ρικάρντο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Το ματς προσφερόταν για δοκιμές και ο Ραζβάν Λουτσέσκου μοίρασε απλόχερα ευκαιρίες, επιστρατεύοντας και τον 23χρονο χαφ από τον πάγκο. Και στο 82΄ ο Πορτογάλος ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη και με ωραίο τελείωμα έγραψε το 3-0, μετά από γύρισμα του Ράφα Σοάρες από τα αριστερά.

Μετά από δύο λεπτά ήρθε και το 4-0 από το μακρινό σουτ του Μπράντον Τόμας, ενώ το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Κωνσταντέλιας με ένα φανταστικό γκολ με τακουνάκι.

Έτσι ο ΠΑΟΚ σφράγισε την πρόκρισή του στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος με συνολικό σκορ 9-0 επί του Πανσερραϊκού.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς (86′ Ταλιχμανίδης), Σάστρε (46′ Μπάμπα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες, Τσιγγάρας, Σβαμπ (62′ Ρικάρντο), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μάρκος Αντόνιο, Τζίμας (74′ Τόμας).

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Ντάνκερλουι, Γκοτζαμανίδης, Πεταυράκης, Πηλέας, Mορέιρα, Οικονόμου (62′ Στάικος), Σοφιανός (77′ Γούλερι), Μούργος (62′ Τομάς), Μασκανάκης (61′ Ουάρντα), Άλεξιτς (72′ Μπετανκόρ).

Το πανόραμα του Κυπέλλου

Πρώτοι αγώνες

Τετάρτη 17/1

Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ  0-4

Τρίτη 23/1

ΟΦΗ – Παναιτωλικός  1-2

Τετάρτη 24/1

Άρης – Νίκη Βόλου  3-0
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος  1-2

Επαναληπτικοί αγώνες

Τρίτη 30/1

Νίκη Βόλου – Άρης  2-2

Τετάρτη 31/1

Παναιτωλικός – ΟΦΗ  3-1
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός  0-2
ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός  5-0

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Παναιτωλικός – Άρης
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected