Ποδόσφαιρο Κόσμος

Premier League : Ο Μπράνθγουεϊτ “έκλεψε” τον βαθμό στο 90+4′! (vid)

Την…μπουκιά από το στόμα της Τότεναμ πήρε στο 94ο λεπτό ο Τζάραντ Μπράνθγουεϊτ! Ο 21χρονος αμυντικός της Έβερτον έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 23ης αγωνιστικής στην Premier League.

Οι “μπλε” ρίσκαραν, άσκησαν περισσότερη πίεση στο φινάλε και επιβραβεύτηκαν με «χρυσό» γκολ στο 94′ απέναντι στην Τότεναμ! Η ομάδα του Ντάις αντέδρασε στα τέρματα που δέχθηκε από τον Ριτσάρλισον και εξασφάλισε τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 2-2 στις καθυστερήσεις!

Τα «σπιρούνια» μετά το 3-2 επί της Μπρέντφορντ μεσοβδόμαδα πίστευαν ότι μπορούσαν να κάνουν το back-to-back των νικών το μεσημέρι του Σαββάτου στην επίσκεψή τους στην μπλε πλευρά του Μέρσεϊσαϊντ.

Ο Ριτσάρλισον πρωταγωνίστησε στην αναμέτρηση σκοράροντας δις και τα γκολ του φάνταζαν τέτοια που θα μπορούσαν ν’ αποδειχθούν καθοριστικά για τη διαμόρφωση του αποτελέσματος και την κατάκτηση των τριών βαθμών. Το φινάλε, όμως, δεν ήταν γλυκό για τη νυν ομάδα του και περισσότερο χαροποίησε… την πρώην!

Στο 4ο λεπτό από γύρισμα του Ουντόγκι με μονοκόμματο τελείωμα ο Βραζιλιάνος νίκησε πρώτη φορά τον Πίκφορντ και έβαλε μπροστά τα «σπιρούνια». Η Έβερτον άργησε να ξεπεράσει τον αντίκτυπο που της προκάλεσε το τόσο γρήγορο γκολ των αντιπάλων, ωστόσο, σταδιακά άρχισε ν’ αποκτά κατοχή μπάλας και αυτοπεποίθηση. Και κάθε κερδισμένο κόρνερ ήταν αφορμή για ενθουσιασμό στις εξέδρες.

Από μια τέτοια φάση, λοιπόν, στο 30′, η ομάδα του Ντάις ισοφάρισε! Ο Χάρισον κράτησε όσο έπρεπε στην πλάτη του τον Βικάριο για να τον βγάλει εκτός φάσης, ο Ταρκόφσκι από το δεύτερο δοκάρι γύρισε στον Κάλβερτ – Λιούιν κι αυτός με κεφαλιά έγραψε το 1-1, με το γκολ όμως να πιστώνεται στον Χάρισον, προφανώς λόγω τελευταίας επαφής με την μπάλα.

Ο Ριτσάρλισον ξανά θα έβαζε μπροστά την Τότεναμ, αφού, ήταν γραφτό του να «πληγώσει» την πρώην ομάδα του. Με τρομερό σουτ από τα όρια της περιοχής στο 41′ έγραψε το 2-1 και πάλεψε με το μέσα του για να μην πανηγυρίσει, αφού θέλει κάθε φορά να σέβεται όσα του έδωσαν τα «ζαχαρωτά» στο πρόσφατο παρελθόν.

Η Τότεναμ έδειχνε να ελέγχει το ματς, είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ στο δεύτερο μέρος, αλλά έγινε τρομερά απρόσεκτη στο φινάλε, παρά και την είσοδο του Ντράγκουσιν. Στο 88′ ο Ραμάλιο με δεξιά προβολή έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αλλά αυτό έγινε στο 90+ 4′! Από εκτέλεση φάουλ, ο Ρομέρο πήρε μια πρώτη κεφαλιά προς τα πίσω κι εκεί μόνος του ο Μπράνθγουεϊτ πρόλαβε τον Βικάριο και έγραψε το τελικό 2-2!

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Σάββατο 3/2

Έβερτον – Τότεναμ  2-2
Μπράιτον – Κρίσταλ Πάλας (17.00)
Μπέρνλι – Φούλαμ (17.00)
Νιουκάστλ – Λούτον (17.00)
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα (19.30)

Κυριακή 4/2

Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ (16.00)
Τσέλσι – Γουλβς (16.00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ (16.00)
Άρσεναλ – Λίβερπουλ (18.30)

Δευτέρα 5/2

Μπρέντφορντ – Μάντσεστερ Σίτι (22.00)

Η βαθμολογία

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected