Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Το σήκωσε για τρίτη φορά στην ιστορία της η Ακτή Ελεφαντοστού! (vids)

Η Ακτή Ελεφαντοστού διοργάνωσε το φετινό Κόπα Άφρικα, αλλά είχε πολλά θέματα. Στη φάση των ομίλων μέτρησε μόνο μία νίκη. Συνετρίβη 4-0 από την Ισημερινή Γουινέα και ηττήθηκε 1-0 από τη Νιγηρία με πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο στόπερ του ΠΑΟΚ, Γουίλιαμ Τροστ-Εκόνγκ.

Πέρασε, όμως, αφού ήταν μέσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες. Στους «16» απέκλεισε τη Σενεγάλη στα πέναλτι και στα προημιτελικά νίκησε 2-1 το Μάλι με ανατροπή. Ισοφάρισε στο 90′ κι έβαλε το γκολ της πρόκρισης στο 122′! Στον τελικό βρήκε απέναντί της τη Νιγηρία. Με 57.000 οπαδούς στο πλευρό της βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Εκόνγκ. Ο άσος του ΠΑΟΚ στο 38′ έκανε το 1-0 για τη χώρα του, αλλά οι Ιβοριανοί ισοφάρισαν και στο 81′ ο μαχητής της ζωής, ο φορ της Ντόρτμουντ Σεμπαστιάν Αλέ ολοκλήρωσε την ανατροπή και χάρισε το τρόπαιο στην εθνική του. Το τρίτο στην ιστορία της στη διοργάνωση!

Η διοργανώτρια Ακτή με τη στήριξη των οπαδών της είχε τα ηνία και στο 7’ ο Αλέ δεν πρόλαβε την μπάλα, ενώ στο 8’ ο Αντιγκρά σούταρε άουτ. Στο ημίωρο η κατοχή ήταν 64%-36% για τους διοργανωτές.

Στο 34’ ο Αντιγκρά απείλησε ξανά, αλλά απέκρουσε ο Ενουαμπάλι και στο 38’ η Νιγηρία έκανε το 1-0. Ο Ζαϊντού σούταρε και η μπάλα κόντρα σε κόρνερ. Από το κόρνερ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Εκόνγκ σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους και με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η Ακτή Ελεφαντοστού μπήκε αποφασισμένη να πιέσει για την ισοφάριση και στο 50’ ο Μπασέι έσωσε την ομάδα του σε σουτ του Γκραντέλ.

Στο 60’ ο Ενουαμπάλι μπλόκαρε σε κεφαλιά του Κεσιέ, αλλά ο τελευταίος στο 62’ ισοφάρισε με κεφαλιά.

Το ματς πήρε ρυθμό και στο 68’ ο Εκόνγκ από στατική φάση είχε κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Στο 81’, ωστόσο, οι Ιβοριανοί έκαναν το 2-1! Έπειτα από σέντρα του Αντιγκρά από αριστερά, ο Αλέ μ’ εκπληκτική προβολή πρόλαβε τον Εκόνγκ κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected