Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Η γκολάρα του Ντίαθ “κλειδώνει” την πρόκριση της Ρεάλ (vids)

Ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση τέρμα του Μπραχίμ Ντίαθ στο 48ο λεπτό, έδωσε τη νίκη στη Ρέαλ μέσα στο Red Bull Arena και ταυτόχρονα το πάνω χέρι για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η “Βασίλισσα” πέρασε δύσκολες στιγμές κόντρα στη Λειψία αλλά πήρε το προβάδισμα που ήθελε ενόψει της ρεβάνς στη Μαδρίτη.

Η Λειψία ξεκίνησε δυνατά το ματς και μόλις στο 2′ σκόραρε με τον Σέσκο αλλά ακυρώθηκε μέσω VAR. Κανείς δεν κατάλαβε τι έγινε και φυσικά προκάλεσε πολλά σχόλια. Το μόνο που σχολιάστηκε ήταν ότι ακυρώθηκε για παρεμπόδιση στον τερματοφύλακα Λούνιν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην πίεση οπό τη Λειψία με αποτέλεσμα να μην απειλήσει ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Αντίθετα, η άμυνα της είχε πολλή δουλειά.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ εμφανίστηκε με περισσότερη ενέργεια και προηγήθηκε στο 48′ με ένα όμορφο γκολ του Μπραχίμ Ντίαθ.

Η Λειψία πάντως δεν πτοήθηκε και συνέχισε στον υψηλό ρυθμό της, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τους Όλμο, Σέσκο αλλά ο Λούνιν έκανε διπλή επέμβαση.

Το παιχνίδι συνέχισε έως το φινάλε του να έχει υψηλό ρυθμό με τη Ρεάλ να είχε δοκάρι με τον Βινίσιους, ενώ ο Λούνιν συνέχιζε να βγάζει ευκαιρίες των γηπεδούχων.

Συνθέσεις

Λειψία (Μάρκο Ρόζε) : Γκούλατσι, Σιμακάν, Κλόστερμαν, Όρμπαν, Ράουμ, Όλμο (76′ Έλμας), Χένριχς (75′ Χαϊνταρά), Σλάγκερ (90′ Καμπλ), Σίμονς, Οπέντα (75′ Πόουλσεν), Σέσκο

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι) : Λουνίν, Καρβαχάλ, Νάτσο, Τσουαμενί, Μεντί, Βαλβέρδε, Κρόος, Καμαβινγκά, Ντίαθ (84′ Βάθκεθ), Ροντρίγκο (84′ Χοσέλου), Βινίσιους

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των “16”

Τρίτη 13/2

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι  1-3
Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης  0-1

Τετάρτη 14/2

Παρί Σεν Ζερμέν – Σοσιεδάδ
Λάτσιο – Μπάγερν Μονάχου

Τρίτη 20/2

Ίντερ – Ατλέτικο Μαδρίτης
Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ

Τετάρτη 21/2

Πόρτο – Άρσεναλ
Νάπολι – Μπαρτσελόνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected