Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Η γνωστή…κυνική Σίτι, έκανε το βήμα πρόκρισης μέσα στην Κοπεγχάγη (vids)

Η κάτοχος του τίτλου Μάντσεστερ Σίτι, επιβεβαίωσε και στο Parken για ποιο λόγο μπορεί να κάνει το repeat.

Η ομάδα του Πεπ Γουαρδιόλα “χτύπησε” με τους άκρως ποιοτικούς επιθετικούς που διαθέτει και με το εμφατικό 3-1, είναι με το…ενάμιση πόδι στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο του αγώνα, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του φαβορί, κόντρα στην Κοπεγχάγη. Οι “πολίτες” δεν άργησαν να πάρουν “κεφάλι” στο σκορ, κάνοντας το 0-1 μόλις στο 10′ με τον Ντε Μπρόινε, από υπέροχη κάθετη του Φόντεν.

Η Σίτι συνέχισε να έχει το… πάνω χέρι, δημιούργησε ευκαιρίες και στο 23′ είχε δοκάρι. Από την προσπάθεια και το γύρισμα του Μπερνάρντο από αριστερά, ο Βάβρο έβαλε το κεφάλι του στέλνοντας κατά λάθος την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Κοπεγχάγη κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Ύστερα από μεγάλο λάθος του Έντερσον, οι Δανοί ανέκτησε την κατοχή της μπάλας με τον Μάτσον να κάνει το 1-1 με τρομερό τελείωμα! Ο 24χρονος χαφ σκόραρε στην πρώτη του εμφάνιση στην καριέρα του στο Champions League.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Μάντσεστερ Σίτι να παίρνει το προβάδισμα στο 45+1′ με τον Μπερνάρντο Σίλβα να κάνει υποδειγματικό “τσίμπημα” της μπάλας και να τη στέλνει στα δίχτυα.

Η Κοπεγχάγη κόντραρε περισσότερο τη Σίτι στις αρχές του δευτέρου ημίχρονο, με τους “πολίτες” να έχουν το… πάνω χέρι. Στη συνέχεια όμως, η ομάδα του Γκουαρντίλα δεν άφησε την μπάλα σχεδόν καθόλου στους Δανούς, ψάχνοντας τη μεγάλη φάση για να “κλειδώσει” τη νίκη. Στο 78′ ο Χάαλαντ είδε δοκάρι σε κοντινή -υπό πίεση- κεφαλιά.

Το ματς κύλησε σε… ρυθμούς της Σίτι, μέχρι το τέλος, με τον Φόντεν να κάνει στις καθυστερήσεις το τελικό 1-3.

Συνθέσεις

Κοπεγχάγη (Γιάκομπ Νέεστραπ): Γκραμπάρα, Μακένα, Βάβρο, Ντικς, Γέλερτ, Μάτσον (81′ Λάσον), Φαλκ, Γκονσάλβες (70′ Χόιλουντ), Ελγιουνούσι, Κλάεσον (55′ Κορνέλιους), Ασουρί (81′ Σόρενσεν)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα (78′ λ.τ. Νούνες), Φόντεν, Ντε Μπρόινε, Γκρίλις (21′ λ.τ. Ντόκου), Χάαλαντ

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της φάσης των “16”

Τρίτη 13/2

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι  1-3
Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης  0-1

Τετάρτη 14/2

Παρί Σεν Ζερμέν – Σοσιεδάδ
Λάτσιο – Μπάγερν Μονάχου

Τρίτη 20/2

Ίντερ – Ατλέτικο Μαδρίτης
Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ

Τετάρτη 21/2

Πόρτο – Άρσεναλ
Νάπολι – Μπαρτσελόνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected