Κατηγορίες
Αθλήματα

Συνέχεια στα ατυχή αποτελέσματα για τη Σάκκαρη, έχασε και αποκλείστηκε από το Ντουμπάι (vid)

H πορεία της Μαρίας Σάκκαρη σταμάτησε πάνω στην Ιταλίδα και Νο26 του κόσμου Τζάσμιν Παολίνι, με την Ιταλίδα να επικρατεί με 6-4, 6-2 μετά από μία ώρα και 22 λεπτά εξασφαλίζοντας μια θέση στα προημιτελικά του Ντουμπάι, έχοντας κερδίσει μάλιστα μέχρι τώρα τόσο την Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια (1ο γύρο), όσο και τη Λέιλα Φερνάντεζ (2ο γύρο).

Όπως αναφέρει το tennis24, η Ελληνίδα τενίστρια μπορεί να ξεκίνησε εξαιρετικά τόσο στο 1ο όσο και στο 2ο set φτάνοντας πρώτη σε break, ομως η Ιταλίδα εκμεταλλεύτηκε από τη μία την αποτελεσματικότητά της στα break-point (6/7) και από την άλλη τα δύο μεγάλα holds που έκανε στο 2ο set (ειδικά το πρώτο hold) παίρνοντας τη νίκη.

Γεγονός είναι ότι καμία από τις δύο παίκτριες δεν έδειξε συνέπεια από τη θέση του service. Η Σάκκαρη δεν βρήκε εύκολα πρώτο service (52%) κερδίζοντας το 61% των πόντων (17/28) ενώ παράλληλα το ποσοστό της στο δεύτερο service έφτασε στο 31% (8/26).

Η Παολίνι από την άλλη μπορεί να βρήκε πρώτο service (75%), όμως κέρδισε μόνο το 50% των πόντων (21/42), ωστόσο η διαφορά της από τη Σάκκαρη ήταν ότι η Ιταλίδα έφτασε στο 79% κερδίζοντας τους 11 από τους 14 πόντους.

Στο 1ο set η Σάκκαρη κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές με break (1-0, 2-1), ωστόσο η Παολίνι είχε απαντήσεις και στις δύο (1-1, 3-3), ενώ με hold στη συνέχεια πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στο παιχνίδι με 4-3.

Η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 4-4, ωστόσο αυτό ήταν το τελευταίο κερδισμένο game στο set με την Παολίνι με hold και νέο break να κάνει το 6-4 παίρνοντας το προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Σάκκαρη κατέκτησε τους 8 από τους 9 πόντους και με break και hold προγήθηκε με 2-0. Μάλιστα στη συνέχεια είχε μπροστά της τριπλό break-point για να προηγηθεί με διπλό break, όμως με 5 σερί ποντους η Παολίνι έφτασε στο πρώτο μεγάλο hold στο set μειώνοντας σε 2-1.

Από εκεί και πέρα ακολούθησαν ακόμα 5 κερδισμένα games για την Παολίνι, η οποία στο 7ο game έσβησε διπλό break-point της Σάκκαρη (5-2), ενώ στο τελευταίο game του αγώνα επέστρεψε από διπλό game-point (40/15) της Ελληνιδας τενίστρια κλείνοντας το ματς στο πρώτο match-point που της παρουσιάστηκε.

Στα προημιτελικά η Παολίνι θα αντιμετωπίσει είτε την Έλενα Ριμπάκινα, είτε τη Μαγκνταλένα Φρεχ, η οποία αγωνίζονται αργότερα μέσα στην ημέρα.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected