Αθλήματα

Τσιτσιπάς: 6η σερί ήττα κόντρα σε Top20 και νέα πτώση |HIGHLIGHTS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Los Cabos του Μεξικό, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει κι άλλο στην παγκόσμια κατάταξη του ανδρικού τένις.

Όπως αναφέρει το tennis24, μετά τη straight sets ήττα από τον Κάσπερ Ρουντ στα ημιτελικά του Mifel Tennis Open, ο Έλληνας πρωταθλητής, μπόρεσε να υπερασπιστεί τους 100 από τους 250 περσινούς πόντους με αποτέλεσμα ο Νορβηγός να τον ξεπεράσει στην 11η θέση της ATP Rankings, αναγκάζοντας τον Στέφανο σε οπισθοχώρηση στο Νο12 από την ερχόμενη Δευτέρα.

Αν ο Ρουντ κατακτήσει τον τίτλο στο Los Cabos, θα επιστρέψει στο Top10, βγάζοντας εκτός τον Τέιλορ Φριτς.

Κι επειδή σε κάθε δύσκολη κατάσταση κρύβεται μια ευκαιρία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μπροστά του το ATP 500 τουρνουά στο Ακαπούλκο (26/02) και τα δύο αμερικάνικα Masters σε Καλιφόρνια (06/03) και Μαϊάμι (20/03), εκεί όπου καλείται να υπερασπιστεί μόλις 100 βαθμούς από τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Indian Wells (2oς γύρο) και την πορεία του έως τους “16” του Miami Masters. Στο Ακαπούλκο δεν είχε αγωνιστεί πέρυσι οπότε δεν έχει βαθμούς να υπερασπιστεί.

Η ήττα από τον Ρουντ ήταν η 6η σερί από τενίστα της πρώτης 20αδας για τον Έλληνα άσο. Τελευταία νίκη επί Top20 αντίπαλο, ήταν στο Paris Masters τον περασμένο Οκτώβριο κόντρα στον Κάρεν Χατσάνοφ στα προημιτελικά.

Ακολούθησαν οι ήττες από Ντιμιτρόφ (Paris Masters), Σίνερ (ATP Finals), Ρούνε (ATP Finals), Ζβέρεφ (United Cup), Φριτς (Australian Open) και Ρουντ (Los Cabos).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected