Διάφορα

Κρήτη: Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από ναυτική φωτοβολίδα – Απαρηγόρητοι οι γονείς του

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης από τον τραγικό θάνατο του 33χρονου Μανώλη από ναυτική φωτοβολίδα που εξερράγη.

Ο πατέρας του 33χρονου μίλησε στο newsit.gr λίγες ώρες μετά τον θάνατο του γιου του. «Δεν ξέρουμε τίποτα. Ούτε αν ήταν φωτοβολίδα θαλάσσης, ούτε αν ήταν κροτίδα, ούτε τίποτα», δήλωσε ο πατέρας του 33χρονου που έχασε τη ζωή του, την τελευταία Κυριακής της Αποκριάς. Ο πατέρας, απαρηγόρητος αναφέρει: «είμαστε χάλια, πώς να είμαστε; Φάγαμε με το παιδί μας το μεσημέρι μαζί και μετά πήγε σπίτι του και δεν ξέραμε μετά τι θα έκανε».

«Τώρα έχουν πάει τους δύο φίλους του για καταθέσεις», συμπλήρωσε.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε πεζόδρομο της πόλης, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η ναυτική φωτοβολίδα, που σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, θέλησε να πυροδοτήσει ο 33χρονος, εξερράγη πάνω στο σώμα του.

Το σημείο της τραγωδίας

Ο 33χρονος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, είχε υποστεί πολύ σοβαρά τραύματα και παρά τη μάχη που έδωσαν οι γιατροί δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

Η μητέρα του 33χρονου έσπευσε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν πως δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον γιο της στη ζωή.

Η ίδια, σε κατάσταση σοκ, λέει στο protothema.gr πως το τραύμα στο συκώτι του γιου της ήταν μοιραίο. «Ήταν στο καρναβάλι το παιδί, τελείωσε το καρναβάλι και πήγαν κάπου με τους φίλους. Κανείς δεν ξέρει τι έγινε και τραυματίστηκε ο Μανώλης. Στο νοσοκομείο πήγε ζωντανός και όταν έφτασα εγώ εκεί τον είχαν πάρει στο χειρουργείο. Είχε χτυπηθεί στο συκώτι, του διέλυσε το συκώτι η φωτοβολίδα», περιγράφει η μητέρα του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός άνδρας διασκέδαζε μαζί με τη σύντροφό του και δύο φίλους του. Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και ένας εκ των δύο παρέδωσε στις αρχές τόσο τη φωτοβολίδα που εξερράγη πάνω στον φίλο του, όσο και την υπόλοιπη παρτίδα που φέρεται να είχε προμηθευτεί, οι οποία όπως διαπιστώθηκε περιείχε φωτοβολίδες που είχαν λήξει.

Έτσι πέραν του σεναρίου του κακού χειρισμού, οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο η φωτοβολίδα που εξερράγη να ήταν επίσης ληγμένη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, ότι η παρέα των νεαρών είχε πυροδοτήσει περίπου 20 φωτοβολίδες πριν γίνει το μοιραίο. Αστυνομικοί μάλιστα περισυνέλλεξαν από τον χώρο 10 πυροδοτημένες φωτοβολίδες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το θύμα είχε και παλαιότερα ατύχημα με κροτίδα, από το οποίο μάλιστα είχε χάσει μέρος των άκρων του.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected