Αθλήματα

Κάρλος Αλκαράθ : Ο Βασιλιάς της ερήμου! (vids)

O Κάρλος Αλκαράθ έκανε το back to back στους τίτλους στο Indian Wells, επικρατώντας και φέτος του Ντανιίλ Μεντβέντεφ, αυτή τη φορά με 7-6(5), 6-1 μετά από μια ώρα και 41 λεπτά, φτάνοντας τους 13 τίτλους καριέρας, αλλά και τους 5 ATP Masters 1000, επιστρέφοντας στους τίτλους μετά από τον περασμένο Ιούλιο και το Wimbledon. 

Όπως αναφέρει το Tennis24, αυτή ήταν η 12η σερί νίκη στο τουρνουά για τον Αλκαράθ, η 12η τη φετινή σεζόν (12-3), ενώ έγινε ο δεύτερος Ισπανός παίκτης που καταφέρει να φτάσει τους 5+ τίτλους ATP Masters 1000 πριν τα 21 του χρόνια με τον κορυφαίο φυσικά να είναι ο Ράφα Ναδάλ με 9. 

Ο Αλκαράθ, μετά από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα του Μεντβέντεφ, από τη στιγμή που κατάφερε να ισορροπήσει τον τελικό, στο 2ο set έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε στο court, κυνηγώντας την κάθε μπάλα, επιστρέφοντας τα πάντα και καλύπτοντας όλο το γήπεδο αναχαιτίζοντας το κάθε πλάνο του Μεντβέντεφ, ο οποία ξεκίνησε να υποδέχεται στα 4μ., για να επιστρέψει στα 6μ., δείχνοντας διαθέσεις ημιτελικού US Open, στις οποίες ο Ισπανός είχε απαντήσεις με γρήγορες προσεγγίσεις στο φιλέ. 

Ο κάτοχος του τίτλου τελείωσε τον τελικό με 3 άσους (ένα διπλό λάθος), κέρδισε το 75% των πόντων πίσω από το πρώτο service (30/40) και 68% στο δεύτερο (15/22), έσβησε το 1/2 break-point του Μεντβέντεφ, ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 10 ευκαιρίες για break. 

Παράλληλα ο Αλκαράθ είχε 13 περισσότερους winners (24-11), αλλά και 3 περισσότερα αβίαστα λάθη από τον Μεντβέντεφ (26-23), με τα 14 από αυτά να προέρχονται από το backhand. 

Ο τελικός ξεκίνησε με τον Μεντβέντεφ να είναι πιο ουσιαστικός και με ξεκάθαρο πλάνο. Άρχισε το παιχνίδι με love-game (1-0), στη συνέχεια βρήκε το πρώτο και μοναδικό του break στο ματς (2-0), το οποίο και εξαργύρωσε με ένα τεράστιο hold σβήνοντας 3 break-points του Αλκαράθ, ο οποίος είχε λίγο καλύτερη εικόνα από το εναρκτήριο set του ημιτελικού κόντρα στον Γιάνικ Σίνερ. 

Ο Ισπανός ωστόσο κατάφερε να απαντήσει άμεσα και με τον ίδιο τρόπο κερδίζοντας τα επόμενα 3 games φέρνοντας το set στα ίσια (3-3). Μάλιστα στο 9ο game απείκησε εκ νέου τον Μεντβέντεφ, ο οποίο έσβησε ακομα ένα break-point. 

Το set κρίθηκε στο tie-break, εκεί όπου ο Ρώσος κατάφερε να επιστρέψει από το 2/5 σε 5/5, όμως ο Αλκαράθ κέρδισε τους επόμενους δύο πόντους και παράλληλα το set κάνοντας το 1-0.

Το 2ο σκέλος του τελικού ήταν παράσταση για έναν ρόλο με τον Ισπανό να διατηρεί τα υψηλά ποσοστά πίσω από το service του, την ίδια ώρα που το ποσοστό των κερδισμένων πόντων πίσω από το πρώτο service του Μεντβέντεφ από το 71% στο 1ο set υποχωρούσε στο μόλις 38% (5/13).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Αλκαράθ να ξεκινήσει με ένα 3-0, βρίσκοντας νωρίς break (2-0), ενώ στη συνέχεια με ένα ακόμα (5-1) ουσιαστικά τελείωσε το ματς, σφραγίζοντας τον τίτλο στο service του διαμορφώνοντας το 6-1.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected