Κατηγορίες
Διάφορα

Ιδού ο συνομιλητής και φίλος της Ελλάδας : “Μία από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις οι Πόντιοι” (vid)

Για «τρομοκράτες» και «συμμορίες» έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες Δευτέρα (25/03), κατά τη διάρκεια δηλώσεων του για τους Πόντιους.

Όπως αναφέρει το theopinion.gr, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε μία από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις, τους αγώνες των Ποντίων πριν από έναν αιώνα, ονομάζοντάς τις «συμμορίες του Πόντου».

Τι είπε για τους αγωνιστές του Πόντου
«Κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας, μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις της περιόδου, οι συμμορίες του Πόντου, δεν έγιναν ανεκτές από το Τοκάτ», είπε.

Μνημονεύοντας και πάλι τη μάχη του Μαντζικέρτ, την πρώτη νίκη των Σελτζούκων Τούρκων κατά του Βυζαντίου και της Δύσης, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι το Τοκάτ αποτελεί άλλη μία ηρωική περιοχή της Τουρκίας.

«Με την υπέροχη γεωγραφία της, η οποία εκτείνεται από τη μια πλευρά στη Μαύρη Θάλασσα, από την άλλη στην Κεντρική Ανατολία και από την άλλη στην Ανατολική Ανατολία, η πόλη αυτή έγινε καταφύγιο για τις πιστές καρδιές αμέσως μετά το Ματζικέρτ.

Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή όλων των αγώνων της χώρας και του έθνους και προσέφερε πολλά στην πατρίδα αυτών των εδαφών.

Η ένδοξη υπεράσπιση της Πλεύνης από τον Γκαζί Οσμάν Πασά του Τοκάτ έχει μετατραπεί σε έπος που μεταδίδεται από γλώσσα σε γλώσσα», ανέφερε ενώ στη συνέχεια μίλησε πάλι για ιμπεριαλιστές που υπονομεύουν ακόμη και σήμερα την Τουρκία, για αυτό στις 31 Μαρτίου πρέπει και το Τοκάτ να υψώσει τη σημαία της εθνικής βούλησης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected