Κατηγορίες
Super League 1

Έλυσε τον Γόρδιο δεσμό ο Ελίασον στο 90+1′ για την ΑΕΚ! (vid)

Φινάλε ακατάλληλο για…καρδιακούς στην Opap Arena! Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το πολύτιμο τρίποντο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ του Ελίασον, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 70ό λεπτό.

Σε ένα ματς γεμάτο ευκαιρίες και δυνατές μονομαχίες, η Ένωση είδε τον Ελίασον να σκοράρει στα…χασομέρια και να την κρατά στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να είχαν περισσότερες ευκαιρίες να βρουν γκολ στο ντέρμπι, ωστόσο, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ήταν αυτή που σκόραρε και πήρε ένα τεράστιας σημασίας τρίποντο.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 57 βαθμούς, δύο λιγότερους από τον Παναθηναϊκό και έξι από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Το φιλμ

Με πολλή τακτική, σχετικά αργό τέμπο και δυνατές μονομαχίες ξεκίνησε το ματς, με την ΑΕΚ μα αφήνει μπάλα στον Ολυμπιακό αφού δεν θέλησε να πιέσει ψηλά, με τον Αλμέιδα προφανώς να έχει διαγνώσει την ικανότητα των «ερυθρόλευκων» στον κενό χώρο.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός απέφυγε τα ρίσκα για πολλή ώρα, ήταν επίσης καλά στημένος πίσω με έμφαση στις αλληλοκαλύψεις και συνολικά καλύτερη εικόνα από την ΑΕΚ. Οι Πειραιώτες ήταν πιο οργανωμένοι τακτικά, με πιο συγκεκριμένο επιθετικό πλάνο και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που αντίστοιχα έλειψε από την ΑΕΚ των πολλών λαθών στη μεσαία γραμμή.

Η υπεροχή αυτή της ομάδας του Μεντιλίμπαρ μεταφράστηκε σε μεγάλη ευκαιρία στο 9′, όταν μετά από σέντρα του Ποντένσε από αριστερά, ο Μασούρας βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι αλλά η κεφαλιά του ήταν πάνω στον Αθανασιάδη.

Επόμενη στιγμή στο ματς ήταν αυτή του 26ου λεπτού, για την ΑΕΚ, όταν μετά από συνδυασμό Ρότα – Άμραμπατ από τα δεξιά και γύρισμα του Μαροκινού, ο Έσε έκοψε, η μπάλα έφτασε όμως στον Γκατσίνοβιτς που σούταρε όμως άουτ από το ημικύκλιο της περιοχής.

Στο 34′ ο Ροντινέι έκοψε στη μικρή περιοχή του το διαγώνιο σουτ του Πινέδα και κάπου εκεί εξασθένησε η όποια επιθετικότητα της Ένωσης στο πρώτο 45λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να πατούν καλύτερα και στο 40′ έχασαν μια καλή στιγμή με την κεφαλιά του Ρέτσου από κόρνερ του Φορτούνη, που κόντραρε στον Πινέδα.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με δύο μεγάλες ευκαιρίες των «ερυθρόλευκων». Στο 45+1′, μετά από φάση διαρκείας, ο Χέσε σούταρε δυνατά από το ύψος της περιοχής, ο Αθανασιάδης απέκρουσε δύσκολα και ο Ελ Κααμπί οριακά δεν πρόλαβε να κάνει προβολή στην επαναφορά. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μαροκινός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς. Μετά από λάθος του Ρότα, ο Ποντένσε έκλεψε, πέρασε την κάθετη για τον συμπαίκτη του, όμως ο φορ των Πειραιωτών νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Αθανασιάδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο πια, η ένταση ήταν μεγαλύτερη με τις δύο ομάδες να ανεβάζουν ένα επίπεδο την επιθετικότητά τους. Σιγά σιγά αμφότερες πήραν μεγαλύτερα ρίσκα και όσο περνούσε η ώρα οι μεσαίες γραμμές άρχισαν να… εξαφανίζονται. Στο 55′ ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν ο Αθανασιάδης έδιωξε επικίνδυνο γύρισμα του Μασούρα για τον Ελ Κααμπί.

Στο 64′ η ΑΕΚ είχε μια δική της, όμως ο Τζολάκης ήταν αυτός που πρόλαβε τον Λιβάι σε βαθιά μπαλιά του Άμραμπατ.

Ένα λεπτό αργότερα, οι Πειραιώτες χάνουν νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από εξαιρετική μπαλιά του Τσικίνιο για τον Ζέλσον, αυτός φάτσα με το τέρμα πήρε μια άτσαλη κεφαλιά, ψηλά άουτ.

Στο 77′ η απίθανη ευκαιρία του Τσούμπερ με δοκάρι από το ένα μέτρο σε κενή εστία μετά από κόρνερ του Μάνταλου θεωρείται ως μη γενόμενη αφού ο Ελβετός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ένα λεπτό μετά, ο Ζέλσον δοκίμασε στην κόντρα και πάλι τον Αθανασιάδη που μπλόκαρε σταθερά. Τεράστια διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ έχασε στο 82′ ο Ολυμπαικός, όταν μετά από έξοχη ομαδική προσπάθεια, ο Τσικίνιο μπούκαρε στην περιοχή κατά μέτωπο, βρέθηκε τετ-α-τετ και σούταρε δυνατά όμως ο Αθανασιάδης έσωσε και πάλι, ενώ στην επαναφορά σουτ του Γιόβετιτς ξύρισε το δεξί δοκάρι και πέρασε άουτ.

Στο 88′ το υπέροχο πλασέ του Γιόβετιτς κατέληξε ελάχιστα έξω με τον Αθανασιάδη να μένει «άγαλμα» και στο 91′ πια, η ΑΕΚ βρήκε αυτό που έψαχνε: τη μία κλασική ευκαιρία για να πάρει το ματς. Η Ένωση έφυγε στην αντεπίθεση, ο Μάνταλος βρήκε τον Ελίασον που πέρασε τον Ρέτσο και με έξοχο πλασέ νίκησε τον Τζολάκη για το… buzzer beater.

Το τελικό 1-0 βρήκε την ομάδα του Αλμέιδα να παίρνει μια νίκη από αυτές που χαρακτηρίζονται «πρωταθληματικές», χωρίς να την αξίζει βάσει απόδοσης και που παράλληλα την επαναφέρει σε θέση οδηγού, αφήνοντας τον ένα διεκδικητή οριστικά εκτός μάχης!

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (77′ Πόνσε), Σιμάνσκι (70′ Μάνταλος), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (70′ Τσούμπερ), Άμραμπατ (70′ Ελίασον), Πινέδα, Λιβάι Γκαρσία (86′ Λιoύμπισιτς)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Τσικίνιο (93′ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (78′ Γιόβετιτς), Ποντένσε, Μασούρας (60′ Ζέλσον Μάρτινς), Ελ Καμπί (60′ Ναβάρο)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Κυριακή 31/3

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ  2-3
ΑΕΚ – Ολυμπιακός  1-0
Άρης – Λαμία  3-1

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΑΕΚ 28 19 8 1 65 25 40 65
2 ΠΑΟΚ 28 20 3 5 69 24 45 63
3 Παναθηναϊκός 28 18 5 5 67 25 42 59
4 Ολυμπιακός 28 18 3 7 59 28 31 57
5 Άρης 28 14 6 8 43 30 13 48
6 Λαμία 28 9 7 12 36 51 -15 34
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected